Suklaakranssi
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl portviiniä
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele kuivakakkuvuoka huolellisesti.
2. Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita seos tasaiseksi, mutta älä anna sen kiehua. Nosta suklaaseos pois hauteesta, kun se on sula ja yhtenäinen.
3. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada ohuena nauhana sulanut suklaa-voiseos vaahdon joukkoon, samalla kun jatkat vaahdotusta.
4. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää portviini. Sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina voideltuun kuivakakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla ja jatka paistamista tarvittaessa vielä 5 minuuttia.
5. Anna kakun jäähtyä huolellisesti ennen kumoamista, jotta suklaakranssi pysyy ehjänä. Tarjoile mehukas Port-suklaakranssi kuohuviinin kera!
Valmistusaika: 45 minuut
tia Annosmäärä: 1 kuivakak
ku Erikoistyövälineet: kuivakakkuvuoka