Beignet-resepti

annosmäärä
20
valmistusaika
25 min
Valmista täydelliset, pehmeät beignetit yksinkertaisella ohjeella ja nauti herkullisista ranskalaisista munkeista!
Valmista täydelliset, pehmeät beignetit yksinkertaisella ohjeella ja nauti herkullisista ranskalaisista munkeista!
Beignet-resepti
20
25 min
Ainekset

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl kondensoitua maitoa
ripaus muskottipähkinää
5 dl vehnäjauhoja
30 g voisulaa
öljyä uppopaistamiseen
tomusokeria + muskottipähkinää viimeistelyyn

Valmistus

Nauti ranskalaisesta herkusta! Beignetit ovat pehmeitä ja ilmavia munkkeja, jotka uppopaistetaan täydelliseen rapeuteen.

1. Aloita mittamalla keskikokoiseen sekoituskulhoon 1 dl kädenlämpöistä vettä, 1 pussi kuivahiivaa, 1 tl sokeria ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset kevyesti ja anna taikinan tekeytyä noin 10 minuuttia, kunnes seos alkaa muodostaa kuplia.

2. Lisää kuplivaan alkutaikinaan 1 kananmuna, 1 dl kondensoitua maitoa, ripaus muskottipähkinää, loput sokerista (noin 2 tl) ja 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää taikinaan puolet vehnäjauhoista (noin 2 dl) ja 1 rkl sulatettua voita ohuena nauhana. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa käsin joukkoon loput vehnäjauhot (noin 2 dl lisää), kunnes taikina on sileä ja joustava.

4. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli, kunnes se on kaksinkertaistunut kokonsa.

5. Kuumenna keskikokoinen kattila öljyllä 180 asteeseen. Säätö lieden lämpötilaa siten, että öljyn lämpötila pysyy tasaisena. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, testaa öljyn lämpötila heittämällä pienen taikinapalan öljyyn; sen tulisi kypsyä noin 30 sekunnissa.

6. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä kevyesti. Painele taikina noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä noin 18-20 samankokoista palaa.

7. Pyörittele taikinapaloja kevyesti pöytää vasten, mutta säilytä niiden neliskanttinen muoto. Paista paloja pienissä erissä kuumassa öljyssä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kultaisenruskeita. Nosta valmiit beignetit talouspaperille jäähtymään.

8. Varmista, että kattilassa on riittävästi tilaa, sillä taikina laajenee öljyssä. Tarkista leivosten kypsyys ja säätä lämpötilaa tarvittaessa.

9. Tomuta jäähtyneet beignetit muskottipähkinällä maustetulla tomusokerilla ja tarjoile heti.

Valmistusaika: 25 minuut
tia Annosmäärä: 18-20 kappaletta

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!