Mansikka-raparperipiirakka

annosmäärä
8
valmistusaika
90 min
Tee herkullinen mansikka piirakka helposti! Tämä resepti takaa täydellisen piirakan vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Mansikka-Raparperipiirakan Taustaa ja Perinteitä

Mansikka-raparperipiirakka on ikiaikainen suomalainen herkku, joka on valloittanut sydämiä sukupolvien ajan. Tämä herkullinen piirakka yhdistää makeat mansikat ja kirpeän raparperin, tarjoten ainutlaatuisen makuyhdistelmän, joka on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenten ajan. Kesäisin mansikka-raparperipiirakka on erityisen suosittu, sillä tuoreet raaka-aineet ovat silloin parhaimmillaan. Nykyään piirakan valmistus on mahdollista ympäri vuoden, kun käytetään pakastettuja mansikoita ja raparperia. Tämä piirakka on todiste siitä, että yksinkertaiset raaka-aineet voivat luoda unohtumattomia makuelämyksiä.

Mansikka-Raparperipiirakan Valmistus ja Ainekset

Mansikka-raparperipiirakan tekeminen on helppoa, ja tarvittavat ainekset löytyvät helposti. Tarvitset mansikoita, raparperia, sokeria, jauhoja, voita ja kananmunia. Aloita kuorimalla ja pilkkomalla raparperi, jonka jälkeen sekoita se sokeriin ja anna mehustua. Mansikat puhdista ja pilko sopivan kokoisiksi. Taikina valmistetaan sekoittamalla jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi, johon lisätään kananmuna ja sokeri. Painele taikina vuoan pohjalle ja levitä mansikka-raparperiseos tasaisesti päälle. Paista piirakka 180 asteessa, kunnes se on kullanruskea. Mansikka-raparperipiirakka on parhaimmillaan, kun se on jäähtynyt hieman ja tuoksut täyttävät keittiön.

Mansikka-Raparperipiirakan Terveyshyödyt

Mansikka-raparperipiirakka ei ole vain herkullinen, vaan se tarjoaa myös terveyshyötyjä. Mansikat ovat rikkaita C-vitamiinista, antioksidanteista ja kuiduista, jotka tukevat immuunijärjestelmää ja ruoansulatusta. Raparperi puolestaan on vähäkalorinen ja sisältää runsaasti kuitua, mikä tekee siitä erinomaisen lisän terveelliseen ruokavalioon. Mansikka-raparperipiirakka yhdistää näiden raaka-aineiden hyödyt, tarjoten herkullisen ja terveellisen vaihtoehdon. Kohtuudella nautittuna tämä piirakka voi olla osa tasapainoista ruokavaliota.

Mansikka-Raparperipiirakan Tarjoiluideoita

Mansikka-raparperipiirakka on monipuolinen herkku, joka sopii moneen tilanteeseen. Se voidaan tarjoilla lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera, mikä korostaa piirakan makuja entisestään. Kesäisin mansikka-raparperipiirakka on täydellinen lisä piknikille tai puutarhajuhlille. Voit myös kokeilla erilaisia kastikkeita, kuten vanilja- tai kinuskikastiketta, lisätäksesi makuelämystä. Mansikka-raparperipiirakka sopii erinomaisesti kahvipöytään tai juhlavampaan tilaisuuteen, jolloin sitä voi koristella tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla. Olipa tilaisuus mikä tahansa, mansikka-raparperipiirakka tuo aina iloa ja herkullisia makuja pöytään.

Tee herkullinen mansikka piirakka helposti! Tämä resepti takaa täydellisen piirakan vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Mansikka-raparperipiirakka
8
90 min
Ainekset

5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
150 g kasvirasvalevitettä
4-5 rkl kylmää vettä
TÄYTE
300 g mansikoita
300 g raparperinvarsia
1 1/2 dl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja
VOITELUUN
1 kananmuna

Valmistus

Kesän herkullinen mansikka-rapaperipiirakka!

1. Aloita sekoittamalla jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää margariini ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina elmukelmulla ja aseta jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutiksi.

2. Puhdista mansikat ja viipaloi ne. Kuori raparperin varret ja paloittele ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa.

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22 cm). Jaa taikina kahtia ja kauli toinen puolikas pyöreäksi levyn muotoon, joka on hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi. Aseta levy vuokaan ja levitä täyte tasaisesti pohjalle. Kauli toinen taikinapuolikas levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä suikaleita. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle.

4. Voitele piirakan pinta kananmunalla. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja täyte kuplii.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera!

Valmistusaika: 1 h 30 min Annosmäärä: 8 palaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!