Mansikkapavlova

annosmäärä
10
valmistusaika
90 min
Tee täydellinen mansikkapavlova käyttämällä leivinpaperi loppu ja noudata vinkkejä marengin onnistumiseksi!

Mansikkapavlova – Kesän Ihanteellinen Jälkiruoka

Mansikkapavlova on kesän täydellinen jälkiruoka, joka yhdistää makean marenkin, pehmeän kermavaahdon ja tuoreet mansikat. Tämä herkullinen herkku sopii erityisen hyvin kesäjuhliin ja tarjoaa näyttävän päätöksen jokaiselle aterialle. Mansikkapavlovan valmistaminen on helppoa, ja se voidaan tehdä etukäteen, mikä tekee siitä käytännöllisen valinnan myös kiireisille hetkille. Marengin rapeus, kerman pehmeyys ja mansikoiden raikkaus tekevät tästä jälkiruoasta monien suosikin.

Miten Mansikkapavlova Valmistetaan?

Mansikkapavlovan valmistus alkaa täydellisen marengin tekemisestä. Marengin tulee olla sisältä pehmeä ja ulkoa rapea, jotta se tukee kermavaahtoa ja mansikoita. Marengin valmistukseen tarvitaan munanvalkuaisia, sokeria sekä hieman etikkaa tai sitruunamehua, joka vahvistaa marenkin rakennetta. Paista marenkia matalassa lämpötilassa, jotta se säilyttää oikean tekstuurin. Kun marenki on jäähtynyt, päällystä se kevyesti makeutetulla kermavaahdolla ja koristele tuoreilla mansikoilla. Näin saat valmiiksi herkullisen ja näyttävän mansikkapavlovan.

Vinkkejä Onnistuneeseen Mansikkapavlovaan

Täydellisen mansikkapavlovan salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa ja tarkassa valmistelussa. Valitse aina tuoreet ja kypsät mansikat, jotka tuovat jälkiruokaan makeuden ja väriä. Kermavaahto kannattaa maustaa vaniljalla tai hieman sokerilla, jotta se täydentää marenkin ja mansikoiden makua. Marengin paistossa on tärkeää vältää liian korkeita lämpötiloja, sillä muuten marenki voi menettää rakenteensa. Anna marenkin jäähtyä täysin ennen täyttämistä, jotta kermavaahto pysyy kuohkeana. Voit myös kokeilla erilaisia marjoja tai hedelmiä, jos haluat vaihtelua perinteiseen mansikkapavlovaan.

Mansikkapavlova Juhlien Tähtenä

Mansikkapavlova on erinomainen valinta juhlien jälkiruoaksi. Se ei ainoastaan maistu herkulliselta, vaan myös näyttää upealta juhlapöydässä. Marengin keveys ja mansikoiden raikkaus tekevät siitä täydellisen päätöksen jopa raskaallekin aterialle. Mansikkapavlova sopii niin häihin, syntymäpäiville kuin kesäisiin puutarhajuhliin. Koska sen voi valmistaa etukäteen, voit keskittyä itse juhlien aikana vieraiden viihdyttämiseen. Tämä jälkiruoka jättää varmasti vaikutuksen kaikkiin nauttijoihin.

Mikäli Leivinpaperi Loppuu Kesken

Jos leivinpaperi loppuu kesken mansikkapavlovan valmistusta, älä huoli! Voit korvata sen voitelemalla uunipellin voilla ja ripottelemalla päälle hieman jauhoja. Tämä estää marenkin tarttumisen pellin pintaan ja helpottaa sen irrottamista. Muista myös, että mansikkapavlova on helppo jälkiruoka, joka vaatii vain muutaman perusraaka-aineen. Näin voit keskittyä nauttimaan kesästä ja juhlista ilman turhia stressitekijöitä.

Tee täydellinen mansikkapavlova käyttämällä leivinpaperi loppu ja noudata vinkkejä marengin onnistumiseksi!
Mansikkapavlova
10
90 min
Ainekset

POHJA
6 kananmunanvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
3 dl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
2 tl maissitärkkelysjauhoja
TÄYTE
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
PÄÄLLE
runsaasti tuoreita mansikoita

Valmistus

Mansikkapavlova on upea herkku, joka sopii erinomaisesti juhla-aterioihin. Jos haluat tehdä ohjeen tuplana, voit valmistaa yhden suuremman pohjan ja kaksi pienempää.

1. Aloita valmistamalla marenki. Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset kuivaan kulhoon, joka on mieluiten keraaminen, teräksinen tai lasinen. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 1 dl sokeria hiljalleen koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Lisää loput sokerista ja etikka muovilastalla varovasti sekaan.

2. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 24 cm. Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jotta kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle niin, että keskiosa jää ulkoreunoja matalammaksi.

3. Nosta valkuaisvaahto uuniin. Paista noin 1 ½ tuntia. Anna marenkilevyjen jäähtyä ritilällä noin 2 tuntia.

4. Vatkaa kermaa lähes valmiiksi vaahdoksi. Lisää sitruunarahka, sitruunankuori ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on suhteellisen kovaa. Levitä se marengin päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele mansikoilla tai muilla koristeilla oman maun mukaan.

Valmistumisaika: yli 2 tuntia
Annosmäärä: 8-10 annosta

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!