Pasteija Täyte

annosmäärä
18
valmistusaika
35 min
Tee herkullisia pasteijoita helposti! Tämä kanapasteija resepti on täydellinen välipala tai juhlapöytään.

Pasteijat voitaikinasta – täyteläinen herkku jokaiselle tilaisuudelle

Pasteijat ovat täydellinen valinta niin arjen pikaisiin hetkiin kuin juhlavampiinkin tilaisuuksiin. Voitaikinan rapea rakenne ja täytteiden monipuolisuus tekevät pasteijoista erityisen suosittuja. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten valmistaa täydelliset pasteijat ja mitkä täytteet sopivat parhaiten voitaikinaan. Lisäksi jaamme käytännön vinkkejä pasteijoiden tarjoiluun ja säilytykseen.

Miten valmistaa pasteijat voitaikinasta?

Pasteijoiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Voit käyttää joko valmista voitaikinaa tai tehdä taikinan itse, jos haluat täysin kotitekoisen version. Taikina kaulitaan ohueksi, ja sen päälle levitetään haluamasi pasteija täyte. Täytteet voi valita täysin oman maun mukaan – suolaisista makeisiin vaihtoehtoihin. Kun täytteet on aseteltu, taikina taitellaan ja pasteijat paistetaan uunissa, kunnes ne saavuttavat täydellisen kullanruskean värin. Pasteijat ovat parhaimmillaan, kun ne nautitaan tuoreina uunista.

Monipuoliset täytteet pasteijoihin

Pasteijat tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia täytteiden suhteen. Suolaiset täytteet, kuten juusto, kinkku, sienet tai pinaatti, ovat klassikoita, jotka sopivat erityisen hyvin voitaikinaan. Jos haluat kokeilla jotain makeampaa, voit valita hedelmiä, kuten omenoita tai marjoja, tai käyttää hilloa pasteija täytteenä. Tärkeintä on löytää täytteet, jotka täydentävät voitaikinan makua ja tekevät pasteijoista täydellisen tasapainoisia. Kokeile erilaisia yhdistelmiä ja löydä omat suosikkisi!

Vinkkejä pasteijoiden tarjoiluun ja säilytykseen

Pasteijat kannattaa tarjoilla lämpiminä, jotta niiden rapea rakenne säilyy. Ne sopivat erinomaisesti alkupalaksi, osaksi buffettia tai jopa evääksi töihin tai piknikille. Koristele pasteijat tuoreilla yrteillä tai ripottele sokeria makeiden versioiden päälle. Lisäksi voit tarjota pasteijoita erilaisilla dipattavilla kastikkeilla, kuten valkosipulikermalla tai marjakastikkeella, mikä tuo uuden ulottuvuuden makuelämykseen. Pasteijat säilyvät hyvin jääkaapissa muutaman päivän, joten voit valmistaa ne etukäteen ja nauttia niistä myöhemmin.

Pasteijat voitaikinasta ovat siis monipuolinen ja helppo valinta, joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen. Kokeile erilaisia täytteitä ja löydä oma suosikkisi – pasteijoiden maailma on täynnä mahdollisuuksia!

Tee herkullisia pasteijoita helposti! Tämä kanapasteija resepti on täydellinen välipala tai juhlapöytään.
Pasteija Täyte
18
35 min
Ainekset

1 paketti lehtitaikinaa
KANA-FETATÄYTE:
400 g kanajauhelihaa
1 rkl kurkumaa
1 tl sipulijauhetta
1 dl tuorejuustoa
200 g fetaa
2 dl juustoraastetta
1 kananmuna voiteluun

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 225 °C asteeseen. Ota lehtitaikina huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen työstämistä.

2. Valmistele täyte. Paista kanajauheliha pannulla kypsäksi ja mausta kurkumalla ja sipulijauheella. No
sta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto, feta ja juustoraaste. Maista ja tarkista maku.

3. Leikkaa lehtitaikina kolmeen osaan ja kaulitse hieman ohuemmiksi. Täytä jokainen taikinapala lusikallisella kanatäytteellä ja käännä reun
at kiinni. Muotoile pasteijat neliskanttisiksi ja tee jokaisen päälle kevyet viillot.

4. Voitele pasteijat kananmunalla ja paista noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Valmistusaika: 35 minuutti
a 18 pientä pasteijaa

---

**Kanapasteija: Herkullinen ja helppo leivonnainen**

Kanapasteija on maukas ja monipuolinen leivonnainen, joka sopii sekä arjen herkutteluhetkiin että juhlapöytään. Tämä herkullinen leivonnainen yhdistää mehukkaan kanan, maukkaan fetajuuston ja rapean taikinan, luoden vastustamattoman kokonaisuuden. Kanapasteija on helppo valmistaa, ja se sopii erinomaisesti välipalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi. Tässä artikkelissa käymme läpi kanapasteijan valmistuksen salat, tarjoiluvaihtoehdot ja syyt, miksi tämä herkku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

---

**Miksi valita kanapasteija?**

Kanapasteija on erinomainen valinta, kun haluat valmistaa jotain herkullista ja täyttävää. Pasteijat ovat helposti kuljetettavia ja säilyvät hyvin, joten ne sopivat mainiosti evääksi töihin, piknikille tai matkalle. Kanapasteijan täytteenä käytetty kana ja fetajuusto tuovat leivonnaiseen runsaasti makua ja ravintoaineita, tehden siitä sekä maukkaan että ravitsevan vaihtoehdon.

---

**Valmistusvinkit kanapasteijaan**

Kanapasteijan valmistus on yksinkertaista ja nopeaa. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan parhaan lopputuloksen:

1. Valitse laadukkaat raaka-aineet: Käytä tuoretta kanaa ja laadukasta fetajuustoa, jotta saat parhaan mahdollisen maun pasteijoihin. Voit käyttää joko kanan rintafileetä tai reisipaloja, riippuen omista mieltymyksistäsi. 2. Esikypsennä täytteet: Paista kana kypsäksi pannulla ennen kuin lisäät sen pasteijan täytteeksi. Tämä varmistaa, että kana on mehukasta ja maukasta. Voit maustaa kanan esimerkiksi valkosipulilla, yrteillä ja sitruunamehulla. 3. Käytä voitaikinaa tai lehtitaikinaa: Voitaikina ja lehtitaikina ovat erinomaisia valintoja kanapasteijan kuoreksi, sillä ne paistuvat kauniin rapeiksi ja ovat helppokäyttöisiä. Voit käyttää valmista taikinaa tai tehdä sen itse, jos haluat. 4. Muotoile ja paista: Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi, lisää täyte ja sulje taikina tiiviisti. Voit käyttää haarukkaa apuna reunojen sulkemisessa. Voitele pasteijat kananmunalla ennen paistamista, jotta niistä tulee kauniin kullanruskeita. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes pasteijat ovat rapeita ja kullanruskeita.

---

**Tarjoiluvaihtoehdot**

Kanapasteijat ovat monipuolinen tarjottava, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Voit tarjoilla ne sellaisenaan tai lisätä niiden rinnalle erilaisia dippikastikkeita, kuten tzatzikia, jogurttikastiketta tai hummusta. Pasteijat maistuvat erinomaisesti myös raikkaan salaatin kera, jolloin saat aikaan kevyen ja tasapainoisen aterian.

Kanapasteijat sopivat hyvin myös juhlapöytään tai buffet-tarjoiluun. Asettele pasteijat kauniisti tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai korianterilla. Tämä tekee tarjottavista houkuttelevan näköisiä ja lisää juhlapöytään väriä.

---

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!