Bataatti-Feta

annosmäärä
8
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen bataatti feta -piirakka nopeasti! Reseptissä on bataattia, fetajuustoa ja tuoreita vihanneksia.
Bataatti-Feta
8
45 min
Ainekset

1 suolainen piirakkapohja
1 iso kypsä bataatti
2 sipulia
1 purjon valkoinen osa
50 g pinaattia
öljyä paistamiseen
1 purkki creme fraichea
200g fetajuustoa
300 g juustoraastetta
4 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka voidellaksesi sen tasaisesti.

2. Painele sulanut piirakkapohja vuokaan tasaisesti reunoja myöten. Tee pohjaan pieniä reikiä haarukalla kevyesti painellen. Kuutioi kypsä bataatti ja aseta palat suoraan vuokaan. Esipaista pohjaa bataattien kanssa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Hienonna sipulit ja suikaloi purjon valkoinen osa. Paahda sipulit, purjo ja pinaatti öljyssä pannulla. Nosta pannu liedeltä, kun sipuli on pehmennyt. Lisää joukkoon loput piirakan ainekset ja sekoita huolellisesti. Säästä osa juustoraasteesta piirakan koristeluun. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja kuorruta juustoraasteella.

4. Paista bataatti-fetapiirakkaa noin 35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile esimerkiksi tuoreen salaatin kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 8 palaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!