Keltavahveropiirakka
1 gluteeniton piirakkapohja
1 iso sipuli
1 L keltavahveroita
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
50 g pecorino -juustoraastetta
2 dl kermaa
1 kananmuna
50 g västerbotten -juustoraastetta
tuoretta timjamia
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Ota taikina huoneenlämpöön ennen käyttöä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli kuumalla pannulla käyttäen pientä määrää oliiviöljyä. Pese kantarellit huolellisesti ja tarkista, ettei niissä ole neulasia. Leikkaa kantarellit karkeasti kahtia ja lisää ne pannulle sipulien joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
3. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja aseta se vuokaan. Painele taikina kiinni vuoan reunoihin ja levitä paistetut sienet tasaisesti taikinan päälle. Sekoita keskenään pecorino-juustoraaste, kerma ja kananmuna. Kaada munamassa piirakkavuokaan täytteen päälle ja tasoita pinta. Raasta päälle lisää pecorino-juustoa ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea ja täyte on hyytynyt. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoile suolaisena välipalana.
Valmistusa
ika: 45 min