Shepherd's Pie

annosmäärä
8
valmistusaika
90 min
Herkkullinen shepherd's pie resepti, joka on helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle! Kokeile tätä maukasta ohjetta.

Shepherd's Pie: Suosittu Brittiläinen Perinneruoka

Shepherd's pie on yksi tunnetuimmista brittiläisistä ruokalajeista, joka on saavuttanut suosiota myös Suomessa. Tämä herkullinen ruokalaji on nimensä saanut paimenista, sillä sen alkuperäinen versio valmistettiin lampaan jauhelihasta. Shepherd's pie on täydellinen valinta, kun kaipaat täyteläistä ja ravitsevaa ruokaa, joka sopii koko perheelle. Ruoan raaka-aineet ovat yksinkertaisia, mutta yhdessä ne luovat täydellisen makuyhdistelmän. Klassinen shepherd's pie koostuu kerroksittain jauhelihakastikkeesta ja kermaisesta perunamuusista, joka paistetaan uunissa kullanruskeaksi.

Shepherd's Pie Resepti: Helppo Ohje Suomeksi

Shepherd's pie resepti on helppo seurata, ja siihen tarvittavat ainekset löytyvät helposti kaupasta. Tarvitset jauhelihaa (lammasta tai nautaa), sipulia, porkkanaa, herneitä, valkosipulia ja tomaattipyrettä. Mausteiksi käyvät timjami, rosmariini ja laakerinlehti. Perunamuusia varten tarvitset perunoita, voita ja maitoa. Aloita ruskistamalla jauheliha pannulla, lisää sipulit ja porkkanat, ja lopuksi tomaattipyree sekä mausteet. Kun kastike on valmis, levitä se uunivuokaan ja peitä perunamuusilla. Paista shepherd's pieta 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Shepherd's Pie Ohje: Vaihtoehtoiset Versiot

Shepherd's pie reseptiä voi muokata helposti erilaisten ruokavalioiden ja makumieltymysten mukaan. Jos haluat kasvisversion, voit korvata lihan esimerkiksi linssillä tai soijarouheella. Perunamuusin tilalle voit valita bataattimuusin tai kukkakaalimuusin, mikä tuo uutta makumaailmaa ruokaan. Mausteiden osalta voit kokeilla savupaprikaa tai cayennepippuria, jos haluat lisää potkua. Shepherd's pie ohje on erittäin joustava, joten voit kokeilla erilaisia yhdistelmiä löytääksesi oman suosikkisi.

Shepherd's Pie Suomeksi: Tarjoilu- ja Säilytysvinkit

Shepherd's pie on parhaimmillaan tuoreena uunista, ja sen kanssa voi tarjoilla esimerkiksi raikkaan vihreän salaatin tai höyrytettyjä vihanneksia. Jos haluat tehdä ruoasta vielä näyttävämmän, koristele se tuoreilla yrteillä kuten persiljalla tai ruohosipulilla. Shepherd's pieta voi valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa, jolloin maut ehtivät sekoittua entisestään. Ruoka soveltuu myös hyvin pakastettavaksi, joten voit valmistaa suuremman annoksen ja nauttia siitä myöhemmin. Shepherd's pie on todellinen arjen sankari, joka maistuu aina yhtä herkulliselta.

Kokeile tätä helppoa shepherd's pie reseptiä ja nauti brittiläisestä perinneruoasta suomalaisittain! Shepherd's pie suomeksi -ohjeella saat valmiiksi täydellisen aterian, joka sopii niin arki- kuin juhlapäivillekin.

Herkkullinen shepherd's pie resepti, joka on helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle! Kokeile tätä maukasta ohjetta.
Shepherd's Pie
8
90 min
Ainekset

2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tlk mustapapuja
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
1 dl perunoiden keitinlientä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
ripaus mustapippuria
ripaus kanelia
Perunamuusi:
1,2 kg jauhoisia perunoita
2 dl kaurakermaa
n. 1 dl perunoiden keitinlientä
1/4 tl suolaa
1 rkl margariinia
Pinnalle:
200 g juustoraastetta

Valmistus

Perinteinen Shepherd´s Pie kasvisversiona!

1. Aloita valmistaen perunamuusi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Säilytä perunoiden keitinvesi myöhempää käyttöä varten.

2. Kuori keitetyt perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää kaurakerma ja perunoiden keitinlientä haluamasi koostumuksen saavuttamiseksi. Mausta muusi suolalla ja lisää nokare margariinia makuun.

3. Valmistele kasvikset: kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Valuta mustapavut huolellisesti.

4. Kuullota hienonnellut kasvikset paistokasarissa noin 10 minuutin ajan. Lisää mustapavut, tomaattimurska, tomaattisose, perunoiden keitinliemi ja mausteet. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja kanelilla.

5. Levitä valmistettu kastike laakean uunivuoan pohjalle. Lisää perunamuusi kastikkeen päälle ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista vuoka 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Valmistusaika: 1,5h Annosmäärä: 6-8

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!