Parsakaalimuffinit

annosmäärä
8
valmistusaika
45 min
Kokeile tätä helppoa parsakaali keitto-reseptiä, joka valmistuu nopeasti ja tarjoaa herkullisen makuelämyksen!

Herkullinen kesäkurpitsa parsakaalikeitto – resepti ja valmistus

Haluatko kokeilla kevyttä ja ravitsevaa keittoa, joka sopii sekä lounaaksi että illalliseksi? Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on täydellinen valinta! Tässä keitossa yhdistyvät kesäkurpitsan raikkaus ja parsakaalin ravitsevuus, ja se on helppo valmistaa. Tarvitset vain tuoreita kesäkurpitsoja, parsakaalia, sipulia, valkosipulia, kasvislientä sekä suolaa ja pippuria mausteeksi. Aloita pilkkomalla kesäkurpitsat ja parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli, ja valmista kasvisliemi valmiiksi. Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on nopea valmistaa ja erinomainen tapa hyödyntää sesongin tuoreita vihanneksia.

Näin valmistat kesäkurpitsa parsakaalikeiton

Aloita kuullottamalla hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa. Kun sipuli on pehmeä, lisää kesäkurpitsa ja parsakaali. Anna kasvisten hautua muutaman minuutin ajan, minkä jälkeen kaada kattilaan kasvisliemi. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna sen kypsyä, kunnes kesäkurpitsat ja parsakaalit ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella saadaksesi samettisen koostumuksen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on nyt valmis tarjoiltavaksi!

Terveelliset ravintoarvot ja hyödyt

Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on erinomainen valinta terveysruokaa etsiville. Kesäkurpitsa sisältää runsaasti vettä, mikä tekee siitä kevyen ja virkistävän. Parsakaali puolestaan on täynnä C-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka tukevat immuunijärjestelmää. Yhdessä nämä vihannekset tarjoavat keholle tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja. Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on myös vähäkalorinen ja rasvaton, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon painonhallintaan. Lisäksi se edistää ruoansulatusta ja sydämen terveyttä.

Monipuolinen tarjoilu ja lisäykset

Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on erinomainen perusruoka, jota voi helposti muokata omien makumieltymysten mukaan. Tarjoile keitto tuoreen leivän tai rapeiden krutonkien kera, jotka antavat ateriaan mukavan kontrastin. Jos haluat lisäproteiinia, kokeile lisätä keittoon raejuustoa tai raastettua parmesaania. Tuoreet yrtit, kuten persilja tai basilika, tuovat keittoon raikkaan värin ja aromin. Kesäkurpitsa parsakaalikeitto sopii myös alkuruoaksi juhla-aterioille tai kevyeksi lounaaksi työpäivän aikana. Kokeile tätä herkullista ja terveellistä keittoa perheesi tai ystäviesi kanssa!

Jos haluat kokeilla uusia makuja, voit myös yhdistää kesäkurpitsa parsakaalikeiton muihin resepteihin, kuten uuni parsakaali -annoksiin. Näin saat monipuolista vaihtelua ruokapöytään!

Kokeile tätä helppoa parsakaali keitto-reseptiä, joka valmistuu nopeasti ja tarjoaa herkullisen makuelämyksen!
Parsakaalimuffinit
8
45 min
Ainekset

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
50 g voisulaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g kypsää tai pakasteparsakaalia
100 g kesäkurpitsaa
2 dl juustoraastetta

Valmistus

Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele muffinssipelti valmiiksi.

1. Mittaa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja voisula monitoimikoneen kulhoon. Sekoita ainekset voimakkaasti. Kaada maito hitaasti nauhana taikinan joukkoon, vatkaten koko ajan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti. Lisää kananmunat ja jatka vatkaamista, kunnes taikina on yhtenäinen.

2. Lisää taikinaan puukauhalla sopivan kokoisiksi paloiksi leikeltu parsakaali ja raastettu kesäkurpitsa. Sekoita varovasti, jotta kasvikset jakautuvat tasaisesti.

3. Täytä muffinssivuoat taikinalla noin kahden kolmasosan täyteen. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista leivoksia uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja pinnalta kullankeltaisia.

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 6–8

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!