Persimonpiirakka

annosmäärä
4
valmistusaika
25 min
Valmista herkullinen persimon piirakka käyttäen valmis murotaikina. Täydellinen maku kahvihetkiin tai juhliin!
Persimonpiirakka
4
25 min
Ainekset

PIIRAKKATAIKINA


200 g mantelimassaa


100 g juoksevaa margariinia


4 kananmunaa


1 dl vehnäjauhoja


1 tl leivinjauhetta


3 kypsää persimonia


1 rkl fariinisokeria


ripaus kanelia


Valmistus

Loppuvuodesta persimon on parhaimmillaan, joten sitä kannattaa hyödyntää esimerkiksi herkullisissa jälkiruoissa!

1. Esilämmitä uuni 170 °C asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

2. Valmista piirakkataikina. Raasta jääkaappikylmä mantelimassa karkeiksi muruiksi. Siirrä murut sekoituskulhoon, lisää joukkoon juokseva margariini ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Riko joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, vatkaen tehokkaasti koko ajan. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauho ja sekoita tasaiseksi. Älä lisää enempää vehnäjauhoja kuin reseptissä on annettu, sillä taikinasta voi tulla liian kovaa. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja tasoita. Taikinan tulisi olla melko pehmeää, joten käytä nuolijaa apuna taikinan kaapimisessa.

3. Pese persimonit ja lohko ne kuorineen. Poista keskeltä valkoinen siemenruoti. Ripottele persimonilohkojen päälle fariinisokeri ja ripaus kanelia. Asettele persimonit piirakkapohjaan ympyrän muotoon. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Tarkista taikinan ja persimonien kypsyys ohuella tikulla. Nosta valmis piirakka jäähtymään. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4

---

**Persimon Piirakka: Raikas ja Mehukas Sesongin Herkku**

Persimon piirakka on ihastuttava leivonnainen, joka yhdistää persimonin makeuden ja piirakan täyteläisyyden herkulliseksi kokonaisuudeksi. Tämä kaunis ja maukas piirakka on täydellinen valinta, kun haluat hyödyntää persimonin sesonkia ja luoda jotain erityisen herkullista kahvipöytään. Persimon piirakka on helppo valmistaa, ja sen maku hurmaa niin arjessa kuin juhlissakin.

**Laadukkaat raaka-aineet takaavat parhaan maun** Persimon piirakka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista, jotta sen maku ja rakenne ovat täydellisiä. Valitse kypsiä ja makeita persimoneja, jotka ovat mehukkaita ja helppoja viipaloida. Pohjaksi sopii joko perinteinen murotaikina tai lehtevä voitaikina, jotka tarjoavat piirakalle rapean ja maukkaan pohjan. Täytteeseen voit lisätä myös hieman sitruunaa tai appelsiinia, jotka tuovat raikkautta ja tasapainottavat persimonin makeutta.

**Monipuolinen ja helposti muunneltava piirakka** Persimon piirakka on monipuolinen leivonnainen, jota voi helposti muunnella oman maun mukaan. Voit esimerkiksi lisätä täytteeseen tuorejuustoa tai mascarponea, jotka tekevät piirakasta vielä täyteläisemmän. Myös pähkinät, kuten mantelilastut tai saksanpähkinät, tuovat piirakkaan mukavaa rapeutta ja lisää makua. Jos haluat tehdä piirakasta erityisen juhlavan, voit koristella sen tuoreilla marjoilla tai suklaarouheella ennen tarjoilua.

**Erilaisia tarjoiluehdotuksia** Persimon piirakka on loistava tarjottava monenlaisissa tilanteissa. Se sopii täydellisesti kahvipöytään tai osaksi brunssia, jossa sen kauniit persimoniviipaleet ja mehukas täyte houkuttelevat ottamaan toisenkin palan. Piirakka on myös erinomainen valinta jälkiruoaksi, kun tarjoilet sen vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai pallon vaniljajäätelöä kera. Voit tarjota piirakan lämpimänä suoraan uunista tai antaa sen jäähtyä ja tarjoilla viileänä, jolloin maut pääsevät parhaiten esille.

**Nauti persimon piirakasta kotona** Persimon piirakka on täydellinen valinta, kun haluat tarjota perheellesi tai ystävillesi jotain erityisen maukasta ja sesongin raaka-aineista valmistettua. Sen valmistaminen on vaivatonta, ja lopputulos on aina mehukas ja täynnä makua. Kokeile tätä herkullista piirakkaa seuraavalla kerralla, kun kaipaat jotain uutta ja raikasta leivonnaista – persimon piirakka hurmaa varmasti kaikki ruokailijat ja tuo sesongin parhaat maut suoraan kotiisi!

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!