Leipätikut

annosmäärä
16
valmistusaika
25 min
Valmista herkulliset leipätikkuset nopeasti lehtitaikinasta. Täydellinen lisuke viinin kanssa tai aterialla!
Leipätikut
16
25 min
Ainekset

1 paketti voitaikinalevyjä
1 kananmuna + 1 dl glögiä
1 tl oreganoa
ripaus sormisuolaa
1 rkl vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 225 °C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta taikina sulamaan huoneenlämpöön.

2. Kaulitse lehtitaikinalevyt ohuemmiksi ja leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Asettele levyt valmiiksi uunipellille. Riko kananmuna pieneen kulhoon, lisää joukkoon glögi ja vatkaa se
okseksi. Voitele lehtitaikinasuikaleet kananmuna-glögi-seoksella ja ripottele pinnalle kuivattua oreganoa, sormisuolaa ja seesaminsiemeniä.

3. Tartu yksi kerrallaan levyjen molempiin päihin ja pyörittele päitä eri suuntiin, jotta saat aikaan kierteisiä tankoja. Ni
pistä päät kiinni ja voitele tankojen ulkopuoli jäljellä olevalla kananmuna-glögi-seoksella, jotta tangot pysyvät kasassa paiston aikana.

4. Paista tankoja uunin keskitas
olla noin 15 minuuttia,
kunnes taikinan pinta on kauniin kullanruskea.

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!