Pinaattilätyt
75 g pakastepinaattia
2½ dl maitoa
½ dl voisulaa
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1. Sulata pinaatit joko yön yli jääkaapissa tai mikrossa pienessä määrässä vettä. Yhdistä sulatetut pinaatit ja maito. Lisää joukkoon voisula ja sekoita massa tasaiseksi tehosekoittimella tai käsin vatkaten. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa voimakkaasti.
2. Sekoita keskenään vehnäjauho ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan pienissä erissä, jotta massa ei paakkuunnu. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä peitettynä 5–10 minuuttia.
3. Paista kuumalla pannulla runsaassa voissa mahdollisimman ohuita lettuja. Käännä pinaattiletut pitkällä lastalla, kun keskustakin on vaihtanut väriään.
Nauti lettuja lämpiminä esimerkiksi hillotettujen puolukoiden ja ranskankerman kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 1