Suolainen Kakku
3 levyä vaaleaa kakkupohjaa
1 dl maitoa + vaniljasokeria
TÄYTE
2 liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
2 dl kermaa
1 purkki sitruunarahkaa
1 dl tuorejuustoa
SUOLAINEN KINUSKI
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
1 tl hienoa suolaa
HUNAJAPOPCORNIT
1 dl maissinjyviä + 2 rkl kookosöljyä
1 dl hunajaa + 1 tl vettä
1. Leikkaa kakkupohjat irtopohjavuokasi mittarina käyttäen oikean kokoisiksi levyiksi. Säästä ylimääräinen kakkupohja, sillä voit murentaa sen täytteen joukkoon tuomaan kakulle korkeutta. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta pohjalle alin kerros. Kostuta maito-sokeriseoksella. Jos haluat tehdä itse myös kakkupohjan, resepti löytyy täältä!
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja tuorejuusto. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja sulata pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada liivate kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
3. Murenna joukkoon ylimääräinen kakkupohja ja sekoita. Kokoa kakku ja jätä tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi. **VINKKI:** Pieni kokoisella vuoalla saat kakusta korkeamman ja samalla näyttävämmän.
4. Valmistele suolainen kinuski: Kuumenna kattilassa fariinisokeria, kunnes sokeri sulaa. Mittaa joukkoon kerma ja anna kuplia noin 10 minuuttia tai kunnes seos sakeutuu. Mausta suolalla ja nosta jäähtymään.
5. Valmistele hunajapopcornit: Kuumenna kattilassa kookosöljyä. Kun öljy on juoksevaa, lisää kattilaan muutama maissinjyvä. Jyvien poksahtaessa öljy on tarpeeksi kuumaa. Lisää loput jyvät kattilaan ja peitä kannella.
6. Kuumenna, kunnes paukkuminen alkaa. Ravistele kattilaa varovaisesti ja jatka paistoa vielä hetki. Kun poksahtelu selkeästi hidastuu tai loppuu, nosta kattila pois liedeltä. Sulata hunaja vesitilkkaan paistinpannulla ja kiehauta. Lisää pannulle poksauttelemasi popcornit ja sekoita. Siirrä jäähtymään.
7. Poista kakku irtopohjavuoasta ja tasoita reunat leipurinlastalla. Täytteen pitäisi olla nyt sen verran hyytynyt, että kakku pysyy ryhdikkäästi kasassa.
8. Kaada päälle suolainen kinuski ja anna valua yli reunojen. Murenna popcornit käsin ja ripottele koristeeksi kakun päälle. Anna kakun levätä mielellään vielä hetki jääkaapissa ja tarjoile sellaisenaan.
**Valmistusaika:** 25 min + 1 h tekeytymiseen
**Annosmäärä:** 10-12