Sienipiirakka

annosmäärä
8
valmistusaika
60 min
Valmista herkullinen omenapiirakka täyte sienistä! Tämä nopea resepti on täydellinen syksyn iltoihin.

Herkullinen omenapiirakka täytteineen – täydellinen jälkiruoka

Omenapiirakka täytteineen on suomalaisen jälkiruoan klassikko, joka yhdistää makean ja hapukan maun täydellisesti. Erityisesti omenapiirakka ranskankermalla on suosittu valinta, sillä se tarjoaa täyteläisen ja kermaisen makuelämyksen. Tämä jälkiruoka on erinomainen vaihtoehto niin arki- kuin juhlapöytään, ja se sopii erityisen hyvin syksyisin, kun kotimaiset omenat ovat parhaimmillaan. Ranskankerma tuo piirakkaan pehmeyttä ja tasapainottaa omenien raikkaan hapokkuuden.

Omenapiirakan täytteen valinta ja valmistus

Omenapiirakan täyte on helppo valmistaa, ja siihen tarvitaan vain muutamia perusaineksia: tuoreita omenoita, sokeria, vehnäjauhoja, voita ja ranskankermaa. Aloita valmistamalla rapea pohja sekoittamalla voi, jauhot ja sokeri. Paista pohja esikypsäksi, jotta se säilyy rapeana täytettä lisättäessä. Kuori ja viipaloi omenat huolellisesti, ja aseta ne pohjan päälle. Sekoita ranskankerma sokerin ja vaniljan kanssa, ja kaada sekoitus omenaviipaleiden päälle. Paista piirakka uunissa, kunnes se on kauniin kullanruskea.

Vinkkejä täydelliseen omenapiirakkaan

Omenapiirakan täytteen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota omenien laatuun. Valitse hapokkaat ja kiinteät omenat, jotka säilyttävät muotonsa paistettaessa. Ranskankerman voi maustaa esimerkiksi kanelilla tai muskottipähkinällä, mikä tuo täytteeseen lisäaromia. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua, jotta täytteet asettuvat ja maut tiivistyvät. Näin omenapiirakka ranskankermalla on täydellisen herkullinen.

Monipuoliset tarjoiluvaihtoehdot

Omenapiirakka täytteineen on erinomainen jälkiruoka, jota voidaan tarjoilla monin eri tavoin. Perinteinen tapa on tarjoilla se vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa, mikä korostaa piirakan makuja ja tuo esiin ranskankerman kermaisuuden. Lämpimänä tarjottuna omenapiirakka sopii erityisen hyvin kinuskikastikkeen kanssa. Tämä jälkiruoka on myös täydellinen valinta brunssille tai kahvipöytään. Koristele piirakka tuoreilla mintunlehdillä tai koristeellisilla omenaviipaleilla viimeistelläksesi sen ulkonäön.

Miksi kokeilla myös sieni ruokia?

Jos olet omenapiirakan ystävä, kannattaa kokeilla myös muita täytteitä, kuten sieni ruokia. Esimerkiksi sieni fetapiirakka on herkullinen vaihtoehto, joka yhdistää sienten maun fetajuuston suolaisuuteen. Tämä yhdistelmä tarjoaa täysin uudenlaisen makuelämyksen ja sopii erityisen hyvin alkupalaksi tai kevyeksi pääruoaksi. Kokeile erilaisia täytteitä ja löydä omat suosikkisi!

Valmista herkullinen omenapiirakka täyte sienistä! Tämä nopea resepti on täydellinen syksyn iltoihin.
Sienipiirakka
8
60 min
Ainekset

1 piirakkapohja


n. 200 g sieniä (esim. kantarelli)


1-2 kpl omenaa


nokare voita paistamiseen


ripaus suolaa ja kanelia


1 rkl vaahterasiirappia


2 dl ranskankermaa


1 kananmuna


Valmistus

Yllättävä piirakka syntyy, kun kaksi syksyn hittipiirakkaa yhdistetään.

1. Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Puhdista ja pilko sienet. Kuutioi omena. Painele sulanut piirakkapohja pyöreään piirakkavuokaan.

3. Paista sieniä kuivalla pannulla niin, että niistä irtoaa ylimääräiset nesteet. Lisää joukkoon nokare voita ja omenakuutiot. Mausta ripauksella suolaa, kanelia ja lorauksella vaahterasiirappia.

4. Siirrä paistos kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma sekä kananmuna.

5. Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja kypsennä uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pintaa on kullankeltainen.

Annosmäärä: 8 Valmistusaika: noin 1 h


Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!