Lihapiirakka Ohje

annosmäärä
4
valmistusaika
35 min
Tee lihapiirakka ohje mukaan ja valmista herkullinen uuniruoka riisillä ja jauhelihalla nopeasti neljälle!

Helppo lihapiirakka ohje uunissa

Lihapiirakka on suosittu suomalainen herkku, joka sopii sekä arkeen että juhlaan. Aloita valmistus valitsemalla raaka-aineet huolellisesti. Perinteinen lihapiirakka resepti sisältää jauhelihaa, sipulia ja mausteita, mutta voit vapaasti kokeilla erilaisia täytteitä. Tärkeä vaihe on taikinan valmistaminen, sillä se vaikuttaa piirakan tekstuuriin ja makuun. Käytä vehnäjauhoja, hiivaa, suolaa ja vettä, ja anna taikinan kohota riittävän kauan. Näin saat pehmeän ja maukkaan pohjan lihapiirakalle.

Monipuoliset täytteet lihapiirakkaan

Täytteiden valinta on avain onnistuneeseen lihapiirakka ohjeeseen. Klassinen vaihtoehto on jauheliha ja sipuli, mutta voit lisätä mukaan myös porkkanaa, herneitä tai juustoa, kuten cheddaria tai mozzarellaa. Mausta täyte suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Paista täytteet etukäteen, jotta ne ovat täysin kypsiä, kun piirakka laitetaan uuniin. Näin varmistat, että jokainen suupala on täynnä makua ja piirakka säilyy mehukkaana.

Taikinan valmistus lihapiirakkaa varten

Taikina on lihapiirakan perusta, joten sen valmistaminen vaatii hieman tarkkuutta. Aloita sekoittamalla hiiva lämpimään veteen ja lisää sitten suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisa ja joustava. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään tunnin ajan. Kohotettu taikina on helppo kaulittaa ja muotoilla lihapiirakan pohjaksi. Tämä lihapiirakka resepti takaa täydellisen tekstuurin ja maun.

Lihapiirakan paistaminen uunissa

Kun taikina ja täytteet ovat valmiit, on aika koota lihapiirakka. Kauli taikina ohueksi ja aseta puolet siitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä täytteet tasaisesti ja peitä ne toisella taikinalevyllä. Paina reunat tiukasti kiinni ja tee pieniä viiltoja pinnalle, jotta höyry pääsee paiston aikana ulos. Paista lihapiirakka 200 asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea. Tämä lihapiirakka uunissa -ohje takaa rapean pinnan ja mehukkaan sisällön. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja nauti se esimerkiksi tuoreen salaatin kera.

Tee lihapiirakka ohje mukaan ja valmista herkullinen uuniruoka riisillä ja jauhelihalla nopeasti neljälle!
Lihapiirakka Ohje
4
35 min
Ainekset

1 pkt voitaikinaa
TÄYTE
800 g naudan jauhelihaa
1 keltasipuli
1 dl puuroriisiä
1 lihaliemikuutio
3 rkl maizenaa
1 muna keitettynä
0,5 dl kermaa
jauhettua maustepippuria
suolaa
1 muna voiteluun

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen työstämisen aloittamista. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.

3. Valmistele täyte. Keitä riisi lihaliemellä maustetussa vedessä. Samalla keitä kananmunat 10 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja paista se yhdessä jauhelihan kanssa pannulla. Kuori kananmunat ja hienonna ne pieniksi paloiksi. Sekoita keitetty riisi, jauheliha-sipuliseos, hienonnellut kananmunat, mausteet ja kerma keskenään kulhossa.

4. Kauli sulaneet taikinat ympyrän muotoon. Aseta toinen taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun ympyrävuokaan. Levitä täyte tasaisesti vuoan pohjalle. Aseta toinen taikinalevy vuoan päälle kanneksi. Voitele reunat kananmunalla ja nipistele reunat tiiviisti kiinni. Tee kanteen reikiä haarukalla.

5. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kullankeltaista.

Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä ranskalaisten ja lihaliemen kera.

Valmistusaika: 35 minuutti
a Annosmäärä: 4

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!