Mustikkapusu
PULLATAIKINA
1 1/2 dl täysmaitoa
1/2 pakettia tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
ripaus vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
60 g huoneenlämpöistä voita
1 purkki mustikkamarmeladia täytteeksi
1 kananmuna voiteluun
tomusokeria koristeluun
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää seokseen kananmuna, sokeri, mausteet ja noin puolet jauhoista. Sekoita vatkaimella, kunnes taikina alkaa tuntua raskaalta. Siirry tämän jälkeen käsin vaivaamaan taikinaa.
3. Lisää taikinaan loput jauhot vähitellen ja lopuksi huoneenlämpöinen voi. Jätä taikina ko
hoamaan liinan alle lämpimään paikkaan, kunnes se on kaksinkertaistunut kokonsa.
Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ulos ja lisää tarvitt
aessa hieman jauhoja.
4. Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä kämmenilläsi palloja. Käytä jauhoja mahdollisimman vähän, sillä liika jauho tekee pullista tiukkoja.
Anna pullien kohota noin 10 minuuttia.
5. Paina pallot kämmenilläsi lituskoiksi ja täytä ne noin ruokalusikallisella mustikkamarmeladilla. Nipistele ta
ikina täytteen ympärille kiinni ja pyörittele pusut tasaiseksi. Aseta mustikkapusut uunipellille ja anna niiden kohota vielä 10 minuuttia.