Porkkanakakku

annosmäärä
2
valmistusaika
10 min
Helppo porkkanakakku ohje mikrossa! Valmista herkullinen porkkanakakku alle 10 minuutissa ja tyydytä makeannälkäsi.

Miten valmistaa täydellinen porkkanakakku mikroaaltouunissa

Porkkanakakku on klassinen herkku, joka sopii erinomaisesti juhliin, kahvitarjoiluihin tai arjen makeisiin hetkiin. Mikroaaltouunin avulla voit valmistaa pienen porkkanakakun nopeasti ja helposti, säästäen aikaa ja vaivaa. Tässä oppaassa käymme läpi porkkanakakun valmistuksen mikroaaltouunissa sekä annamme vinkkejä täydellisen kuorrutteen tekemiseen.

Porkkanakakun valmistus mikroaaltouunissa

Porkkanakakun tekeminen mikroaaltouunissa on nopea ja helppo tapa nauttia herkullisesta leivoksesta. Aloita sekoittamalla kuivat aineet, kuten vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja mausteet (esim. kaneli ja neilikka). Lisää sitten märät aineet, kuten raastetut porkkanat, kananmunat, öljy ja vaniljauute. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se mikroaaltouunin kestäväan vuokaan. Kypsennä täydellä teholla noin 5-8 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys puikolla – jos se tulee puhtaana ulos, kakku on valmis.

Täydellinen porkkanakakun kuorrute

Porkkanakakun kuorrute on usein se, joka tekee leivoksesta erityisen herkullisen. Yksinkertaisen kuorrutteen voit tehdä sekoittamalla pehmeää voihtoa, tomusokeria, vaniljauutetta ja hieman kermaa. Sekoita aineet tasaiseksi ja levitä kuorrute jäähdytetyn kakun pinnalle. Jos haluat lisää makua, voit lisätä kuorrutteeseen raastettua sitruunankuorta tai pieniä pähkinöitä. Kuorrute ei vain täydennä kakun makua, vaan se myös tekee siitä silmiinpistävän.

Pieni porkkanakakku – täydellinen yksin nautittavaksi

Jos et tarvitse suurta kakkuuta, pieni porkkanakakku on täydellinen vaihtoehto. Käytä mikroaaltouunin kestävää pientä vuokaa tai mukia, jotta saat juuri oikean annoksen. Pienen porkkanakakun valmistus on nopeaa, ja se sopii erinomaisesti nopeaan jälkiruokatarjoiluun tai pieneen herkkupalaan. Lisäksi pienen koon ansiosta voit kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä, kuten appelsiinia tai kookosta, ilman turhaa tuhlausta.

Miksi valmistaa porkkanakakku mikroaaltouunissa?

Mikroaaltouuni on erinomainen työkalu porkkanakakun valmistukseen, sillä se säästää aikaa ja energiaa. Perinteinen uuni vaatii lämmittämisen ja pitkän kypsennysajan, kun taas mikroaaltouunissa kakku on valmis muutamassa minuutissa. Lisäksi mikroaaltouuni säilyttää porkkanoiden luonnollisen kosteuden, mikä tekee kakusta mehevämmän. Tämä menetelmä on myös ympäristöystävällinen, sillä se kuluttaa vähemmän energiaa kuin perinteinen uuni. Kokeile porkkanakakun valmistusta mikroaaltouunissa ja nauti herkullisesta tuloksesta!

Porkkanakakku on monipuolinen herkku, joka sopii niin juhliin kuin arkeen. Mikroaaltouunin avulla voit valmistaa sen nopeasti ja helposti, ja täydellinen kuorrute tekee siitä vieläkin erityisemmän. Kokeile tätä reseptiä ja nauti herkullisesta porkkanakakusta jo tänään!

Helppo porkkanakakku ohje mikrossa! Valmista herkullinen porkkanakakku alle 10 minuutissa ja tyydytä makeannälkäsi.
Porkkanakakku
2
10 min
Ainekset

2 porkkanaa
2 dl jauhoja
2 kananmunaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
nokare voita sulatettuna
KUORRUTE
150 g tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl hunajaa
hasselpähkinämurua

Valmistus

Alkoiko makeanhammasta kolottaa? Mikrossa valmistat nopeasti pienen porkkanakakun, jolla makeannälkä jää historiaan!

1. Raasta porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon jauhot, jogurtti ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Lisää joukkoon sokeri, kaneli, leivinjauhe ja sulatettu voi. Sekoita hyvin, kunnes taikina on tasaista. Täytä taikinalla kuppeja tai pieniä jälkiruoka-astioita.

3. Paista mikrossa noin 2 minuuttia, kunnes taikina irtoaa astioiden reunoista mutta ei ole liian kuivaa.

4. Anna kakkujen jäähtyä hetki. Sillä välin valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto, tomusokeri ja hunaja keskenään kulhossa.

5. Lusikoi kuorrutetta porkkanakakkujen päälle ja ripottele päälle hasselpähkinämurua. Tarjoile heti!

Annos: 2 Valmistusaika: noin 10 minuuttia


Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!