Ristikkopulla
2 dl maitoa
60 g voita
4 dl vehnäjauhoja
30 g kuivahiivaa
½ dl sokeria
½ tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 sitruunankuori, raastettuna
1 dl rusinoita
2 kananmunaa
½ tl vaniljasokeria
PÄÄLLINEN
½ dl vehnäjauhoja
4 tl vettä
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunivuoka leivinpaperilla.
2. Sulata voi pannulla ja lisää siihen maito. Lämmitä seos kevyesti, älä kiehauta, kunnes neste on noin kädenlämpöinen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää raastettu sitruunankuori ja rusinat. Vatkaa kananmunat ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet vaahdon joukkoon.
4. Lisää voiseos taikinaan ja sekoita hyvin. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota noin 10 minuuttia. Kun taikina on kaksinkertaistunut, jaa se 14 samankokoiseksi pullaksi.
5. Asettele pullat uunivuokaan vierekkäin ja anna niiden kohota vielä noin 10 minuuttia.
6. Valmistele päällinen: Sekoita jauhot ja vesi keskenään ja täytä pursotinpussi seoksella. Tee jokaisen pullan päälle risti ja paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.
Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4–6