Mantelikakku

annosmäärä
8
valmistusaika
20 min
Tee herkullinen mantelikakku mantelimassasta! Helppo resepti täydellisiin juhliin tai arkeen. Kokeile tätä makua!

Mantelimassa piirakka – täyteläinen herkku jokaiselle tilaisuudelle

Mantelimassa piirakka on klassinen herkku, joka yhdistää täyteläisen mantelikakun ja rapean piirakkapohjan. Tämä herkullinen leivonnainen on erinomainen valinta sekä juhlapöytiin että arjen kahvittelutilanteisiin. Sen valmistaminen on helppoa, ja lopputulos on aina varmasti vieraiden mieleen. Tässä artikkelissa käymme läpi mantelimassa piirakan valmistuksen salaisuudet sekä annaamme ideoita sen täydelliseen tarjoiluun.

Miten valmistaa täydellinen mantelikakku?

Mantelimassa piirakan valmistuksessa laadukkaat raaka-aineet ovat avainasemassa. Käytä tuoretta ja pehmeää mantelimassaa, joka tuo piirakkaan voimakkaan mantelin maun. Piirakkapohjan valinnassa kannattaa myös panostaa laatuun, jotta lopputulos on täydellinen. Ohjeita noudattaessa mantelikakku on helppo saada onnistumaan. Esipaistaminen on tärkeä vaihe, sillä se varmistaa, että piirakkapohja pysyy rapeana. Voit myös lisätä piirakkaan omia suosikkimakujasi, kuten vaniljaa tai sitruunankuorta, antamaan siitä henkilökohtaisen lisän.

Viinit, jotka täydentävät mantelimassa piirakan

Mantelimassa piirakka on makea ja täyteläinen, joten sen pariksi kannattaa valita makea tai puolimakea viini. Sauternes ja Tokaji ovat erinomaisia valintoja, sillä niiden makeus ja hapokkuus täydentävät piirakan makuja täydellisesti. Jos haluat juhlavamman makuelämyksen, kokeile tarjoilla mantelikakku kuohuviinin kanssa. Tärkeintä on, että viini korostaa piirakan makuja eikä peitä niitä. Kokeile eri yhdistelmiä löytääksesi juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Luovia ideoita mantelimassa piirakan tarjoiluun

Mantelimassa piirakka on erinomainen valinta monenlaisiin tilanteisiin. Voit tarjoilla sen yksinkertaisesti sellaisenaan tai lisätä päälle kermavaahtoa tai vaniljakastiketta. Jäätelö on myös loistava lisä, joka tuo raikkaan vastapainon makealle piirakalle. Koristelu tuoreilla marjoilla tai hedelmillä tuo väriä ja tuoreutta tarjoiluun. Mantelikakku sopii erityisen hyvin jälkiruoaksi tai kahvin kaveriksi, ja se on varmasti vieraiden suosikki.

Miksi valita mantelimassa piirakka?

Mantelimassa piirakka on monipuolinen herkku, joka sopii niin juhliin kuin arkeen. Sen valmistaminen on helppoa, ja lopputulos on aina herkullinen. Kokeile erilaisia tarjoiluideoita ja viinisuosituksia löytääksesi juuri sinulle sopivimman yhdistelmän. Mantelikakku on varmasti valinta, joka miellyttää kaikkia!

Tee herkullinen mantelikakku mantelimassasta! Helppo resepti täydellisiin juhliin tai arkeen. Kokeile tätä makua!
Mantelikakku
8
20 min
Ainekset

300 g mantelimassaa
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
50 g mantelilastuja
2 dl vispikermaa
marjoja (esim. mansikoita)
50 g mantelilastuja koristeluun

Valmistus

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Sekoita kulhossa mantelimassa, kananmunat, jauhot ja mantelilastut. Vatkaa taikina tehokkaast
i noin 5 minuuttia, kunnes se on tasaista.

3. Kaada taikina voideltuun 20 cm piirakka- tai irtopohjavuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin ennen koristelua.

4. Paahda mantelilastut kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita ja tuoksuvaat.

5. Koristele kakku vatkaamalla ensin kuohukerma vaahdoksi. Levitä vaahdo kakun päälle ja lisää marjoja, paahdettuja mantelilastuja sekä tomusokeria.

Resepti & kuva: Louise Mérus

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!