Lankkuleivät
LEIPÄTAIKINA:
2 dl kuumaa vettä
200 g turkkilaista jogurttia
1 pussi kuivahiivaa + 1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
7 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
öljyä paistamiseen
TÄYTTEET:
200 g valkohomejuustoa
100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
tuoretta minttua
Valmista leipätaikina:
1. Sekoita keskenään kiehuva vesi ja jogurtti. Tarkista seoksen lämpötila sormella – sen tulisi olla noin kädenlämpöinen.
2. Lisää joukkoon hiiva, pieni määrä vehnäjauhoja ja suola. Anna taikinajuuren levätä vähintään 5 minuuttia. Lisää loput vehnäjauhot pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi.
3. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee sitkeää ja joustavaa. Lisää rypsiöljy ja jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin 15 minuutiksi. Tarkista taikinan tilanne, vaivaa huolellisesti syntyneet kuplat pois ja anna kohota vielä noin 15 minuuttia.
4. Valmista täyte: murenna keskenään täytteen juustot ja sekoita ne tasaiseksi haarukalla. Lisää joukkoon kananmuna ja hienonnettu tuore minttu. Sekoita täyte tasaiseksi käsin.
5. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kaulitse jokainen osa pyöreäksi letuksi. Levitä juustotäyte tasaisesti letun keskelle, taittele letun reunat kiinni täytteen ympärille ja pyörittele täytetty taikina tasaiseksi. Kaulitse täytetyt taikinanyytit uudelleen letuiksi, jotta täyte pysyy leivän sisällä eikä valu paiston aikana.
6. Kuumenna paistinpannulla runsaasti öljyä. Paista leivät yksi kerrallaan kuumalla pannulla noin 4 minuuttia per puoli. Käännä leivät varovasti, kunnes ne ovat kypsiä ja kevyesti ruskistuneita. Tarkkaile pannun lämpötilaa ja säädä sitä tarvittaessa.
Tarjoile leivät kokonaisina tai paloina tuoreen voin tai mausteisen yrttivoin kanssa.
Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 4 leipää