Tyrnikakku

annosmäärä
10
valmistusaika
45 min
Valmista tyrnijuustokakku herkullisella porkkanapohjalla. Tämä helppo resepti sopii juhliin ja arkeen. Kokeile nyt!

Tyrnikakku: Täydellinen Yhdistelmä Terveellisyyttä ja Herkullisuutta

Haluatko kokeilla jotain uutta ja erityistä leivonnaisessa? Tyrnikakku on loistava valinta, joka yhdistää luonnon antimet ja herkullisen maun. Tyrnimarjat, joista kakku valmistetaan, ovat tunnettuja korkeasta C-vitamiinipitoisuudestaan ja antioksidanttien runsaudestaan. Näiden ominaisuuksien ansiosta tyrnikakku ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen vaihtoehto jälkiruoaksi. Tässä artikkelissa käymme läpi tyrnikakun valmistuksen, tarvittavat ainesosat sekä tarjoiluvinkit, jotka tekevät tästä kakusta unohtumattoman.

Tyrnikakun Ainesosat: Luonnon Herkku

Tyrnikakun valmistaminen alkaa laadukkaiden raaka-aineiden valinnasta. Tärkein ainesosa on tietenkin tyrnimarjat, jotka antavat kakulle sen raikkaan ja hapokkaan maun. Lisäksi tarvitset vehnäjauhoja, sokeria, kananmunia, voita ja leivinjauhetta. Nämä yhdessä luovat kakulle täydellisen rakenteen – mehevän ja kuohkean. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, voit myös valmistaa tyrnijuustokakun, jossa tyrnikakun pohja yhdistetään kermaisen juustotäytteen kanssa. Täytetty porkkanakakku on toinen vaihtoehto, jos haluat yhdistellä erilaisia makuja.

Helppo Valmistusohje Tyrnikakulle

Tyrnikakun valmistus on helppoa ja nopeaa. Aloita pesemällä tyrnimarjat huolellisesti ja soseuttamalla ne tehosekoittimella. Tämä varmistaa, että marjojen maku ja ravinteet leviävät tasaisesti kakkuun. Sekoita sitten sose vehnäjauhojen, sokerin ja voin kanssa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi leivinjauhe, joka antaa kakulle kuohkean rakenteen. Paista kakku 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasapainottua.

Näin Tarjoilet Tyrnikakun

Tyrnikakku on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä, jolloin sen raikas maku korostuu. Voit tarjoilla sen yksinkertaisesti sellaisenaan tai lisätä siihen vaniljakastiketta tai kermavaahtoa, jotka täydentävät tyrnin makua täydellisesti. Tuoreet marjat, kuten mustikat tai vadelmat, ovat myös erinomainen lisä tyrnikakun kaveriksi. Jos valmistat tyrnijuustokakun, voit koristella sen tuoreilla marjoilla tai sokerisiirapilla. Tyrnikakku säilyy jääkaapissa useita päiviä, joten voit nauttia siitä useampaan kertaan.

Olipa kyseessä arkipäiväinen herkuttelu tai juhlahetki, tyrnikakku on täydellinen valinta. Sen terveelliset raaka-aineet ja ainutlaatuinen maku tekevät siitä suositun vaihtoehdon kaikille ruokailijoille. Kokeile myös täytetty porkkanakakku, jos haluat vaihtelua perinteiseen tyrnikakkuun!

Valmista tyrnijuustokakku herkullisella porkkanapohjalla. Tämä helppo resepti sopii juhliin ja arkeen. Kokeile nyt!
Tyrnikakku
10
45 min
Ainekset

PORKKANA-TYRNIKAKKUPOHJA:
3 kananmunaa
200 g sokeria
120 g huoneenlämpöistä voita
150 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
150 g porkkanaraastetta
½ dl tyrnimehua
KUORRUTE:
100 g tomusokeria
30 g voita sulatettuna
50 tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 dl tyrnimarjoja

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja voitele kakkuvuoka valmiiksi.

2. Valmistele kakkupohja: Vaa
hdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään erilliseen kulhoon. Sekoita kuiva-aineet varovasti sokerivaahdon joukkoon. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja tyrnimehu, ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys pitkällä tikulla – tikku tulee ulos puhtaana, jos kakku on valmis.

4. Peitä kakku foliolla ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.

5. Valmista kuorrute: Vatkaa tomusokeri, sulatett
u voi ja tuorejuusto keskenään kulhossa, kunnes seos on tasaista ja kermainen.

6. Levitä kuorrute tasaisesti
jäähtyneen porkkanakakun pääll
e. Koristele kakku sokeroituilla tyrnimarjoilla.

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!