Juustoperunat
1/2 kg jauhoisia perunoita, kuorittuna ja kuutioituna
150 g raastettua Emmental-juustoa
50 g raastettua parmesaania
100 g voita kuutioina
30 g oliiviöljyä
4 kpl kananmunan keltuaisia
persiljaa
ruohosipulia
Esilämmitä uuni 180°C.
1. Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Valuta perunat huolellisesti ja muusaa ne kevyesti kulhossa muusinuijalla tai kauhalla. Lisää muusattuun perunamassaan juustot, voi, öljy ja yrtit. Sekoita ainekset yhteen, kunnes massa on tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
2. Lisää perunamassaan munan keltuaiset ja sekoita hyvin, kunnes massa on tasaista ja jouhevaksi muodostunut. Pyörittele massa tasaisesti voideltuihin muffinivuokiin.
3. Paista muffinivuoat esilämmitetyssä uunissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Ota muffinit uunista ja anna niiden hieman jäähtyä.
Koristele valmiit muffinit tuoreella persiljalla ja tarjoile ne lämpiminä. Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 4