Mantelibiscotti
1 dl voita
2 dl hunajaa
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
2 dl kuivattuja karpaloita
2 dl hienonnettuja manteleita
Esikuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
1. Vaahdota voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon hunaja, kananmunat ja vaniljasokeri, ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, kaneli, suola, leivinjauhe ja ruokasooda.
2. Siivilöi jauheseos voi-kananmunaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää taikinaan karpalot ja hienonnetut mantelit, ja sekoita varovasti.
3. Jaa taikina kahtia ja muotoile pötkylöiksi suoraan uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pötkylät ovat kullanruskeita.
4. Nosta pelti uunista ja anna pötkylöiden jäähtyä 5 minuuttia. Leikkaa pötkylät noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista biscotteja vielä 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kultaisia. Nosta viipaleet ritilälle jäähtymään ja tarjoile.
Valmistusaika: 60 minuuttia Annosmäärä: noin 24 keksiä Erikoistyövälineet: sähkövatkain