Sipulipiirakka

annosmäärä
6
valmistusaika
60 min
Löydä herkullinen sipulipiirakka ohje! Tämä resepti yhdistää sipulit ja juuston helposti. Valmista 6 annosta nopeasti!

Sipulipiirakan Alkuperä ja Suosio

Sipulipiirakka on monien sydämiin valloittanut perinneruoka, jolla on pitkät perinteet eri puolilla Eurooppaa. Sipulipiirakka resepti on kehittynyt vuosisatojen saatossa, mutta sen ydin on pysynyt samana: rapea pohja ja täyteläinen sipulitäyte. Sipulia on arvostettu ruoanlaitossa jo antiikin ajoista, ja sen käyttö piirakoissa juontaa juurensa sadonkorjuun ajoilta, jolloin sipuleita oli runsaasti saatavilla. Nykyään sipulipiirakka on suosittu herkku, jota nautitaan ympäri vuoden erilaisissa muunnelmissa.

Sipulipiirakan Valmistukseen Tarvittavat Ainekset

Sipulipiirakka resepti on helppo toteuttaa, sillä siihen tarvitaan vain muutamia perusraaka-aineita. Tärkeimmät ainekset ovat sipuli, voitaikina, kerma, kananmunat ja juusto. Sipulipiirakka ohje voi sisältää myös erilaisia mausteita, kuten timjamia tai muskottipähkinää, jotka tuovat täytteeseen syvyyttä. Voitaikinan voi valita vaalean tai tumman version, riippuen omista mieltymyksistä. Juustoksi sopii erinomaisesti emmental tai gruyère, jotka sulavat herkullisesti ja antavat piirakalle täyteläisen maun.

Helppo Sipulipiirakka Resepti

Sipulipiirakan valmistus alkaa taikinan esivalmistelulla. Kauli voitaikina leivinpaperin päälle ja aseta se uunivuokaan. Pistele taikina haarukalla, jotta se kypsyy tasaisesti, ja esipaista sitä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sillä välin voit valmistella täytteen: kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Paista sipulit voissa, kunnes ne ovat pehmeitä ja karamellisoituneita. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Yhdistä erillisessä kulhossa kerma ja kananmunat, ja vatkaa ne kevyesti. Sekoita joukkoon juustoraaste. Levitä sipuliseos esipaistetun taikinan päälle ja kaada kermaseos päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Sipulipiirakka ohje takaa täydellisen lopputuloksen, kun seuraat näitä yksinkertaisia ohjeita.

Vinkkejä ja Kreatiivisia Muunnelmia

Sipulipiirakka resepti on erinomainen pohja omien makujen kokeiluun. Voit täydentää täytettä esimerkiksi pekonilla tai sienillä, jotka tuovat sipulin makeuteen uutta ulottuvuutta. Kokeile myös erilaisia juustolajeja tai lisää yrttejä, kuten basilikaa tai rosmariinia, saadaksesi aivan uudenlaisia makuelämyksiä. Sipulipiirakka ohje on helppo muokata, joten voit vapaasti kokeilla erilaisia taikinavaihtoehtoja, kuten täysjyvä- tai gluteenitonta taikinaa. Näin saat piirakkaan uudenlaista tekstuuria ja makua. Sipulipiirakka resepti toimii myös loistavana pohjana muille täytteille, joten rohkeasti vaan kokeilemaan!

Näillä vinkeillä ja yksinkertaisella sipulipiirakka reseptillä saat varmasti aikaan herkullisen ja täyteläisen piirakan, joka maistuu kaikille. Kokeile erilaisia muunnelmia ja löydä oma suosikkisi!

Löydä herkullinen sipulipiirakka ohje! Tämä resepti yhdistää sipulit ja juuston helposti. Valmista 6 annosta nopeasti!
Sipulipiirakka
6
60 min
Ainekset

1 pkt valmista piirakkataikinaa
Täyte
3 punasipulia renkaina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 eri väristä paprikaa
2 rkl öljyä
1 tl sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl timjamia tai muuta yrttiä
2 dl juustoraastetta
2 dl kermaa
3 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus

1. Laita uuni esilämpiämään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla tai öljyllä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

2. Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää joukkoon sokeri, suola, pippuri ja timjami. Voit vaihtaa timjamin esimerkiksi rosmariiniksi, oreganoksi tai fenkoliksi, jos haluat antaa piirakalle uuden makuvivahteen. Anna täytteen jäähtyä hetken. Levitä jäähtynyt täyte vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

3. Sekoita kerma kananmuniin ja mausteisiin. Kaada seos tasaisesti täytteen päälle vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja täyte kiinteä.

Anna piirakan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Valmistusaika:
60 minuuttia.

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!