Bataattilimppu

annosmäärä
1
valmistusaika
100 min
Tee herkullinen bataattilimppu kotona helposti! Tämä resepti yhdistää bataattisoseen ja kurpitsansiemeniä maukkaasti.
Tee herkullinen bataattilimppu kotona helposti! Tämä resepti yhdistää bataattisoseen ja kurpitsansiemeniä maukkaasti.
Bataattilimppu
1
100 min
Ainekset

6 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
2 kananmunaa
400 g bataattisosetta
3 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl oliiviöljyä
2 dl kurpitsansiemeniä


Valmistus

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele leipävuoka valmiiksi.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja mausteet erillisessä kulhossa. Toisessa kulhossa vatkaa yhteen kananmunat, bataattisose ja 3/4 sokerista. Lisää joukkoon ohuena nauhana oliiviöljy ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos emulgoituu.

3. Lisää taikinaan varovasti puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Kun ensimmäinen puolikas jauhoista on sekoittunut, lisää loput jauhot. Vältä taikinan ylivaivaamista.

4. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja tasoita pinta. Paina pintaan kurpitsansiemenet ja ripottele päälle loput sokerista.

5. Paista limppua uunin keskitasolla noin 90 minuuttia, käännellen vuokaa puolen tunnin välein. Leipä on valmis, kun sen pinta on karamellisoitunut ja taikina on kypsää.

6. Tarkista leivän kypsyys työntämällä pitkä tikku taikinan paksuimpaan kohtaan. Jos tikku tulee puhtaina ulos, leipä on valmis.

7. Anna leivän jäähtyä huoneenlämpöiseksi enn
en leikkaamista. Tarjoile
sormisuolan ja kirnuvoin kanssa.

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!