**Kanapiirakka**

annosmäärä
10
valmistusaika
60 min
Tee herkullinen kanapiirakka homejuustolla ja omenilla. Helppo resepti, joka sopii täydellisesti välipalaksi tai lounaaksi.

Kanapiirakka kermaviilillä: Täydellinen herkku joka tilanteeseen

Kanapiirakka on erinomainen valinta, kun kaipaat täyttävää ja herkullista ruokaa. Tämä piirakka yhdistää mehukkaan kanan ja kermaviilin täyteläiseksi kokonaisuudeksi, joka sopii sekä arkeen että juhlahetkiin. Sen valmistus on helppoa, ja lopputulos varmasti miellyttää kaikkia. Kanapiirakka kermaviilillä on monipuolinen ruokalaji, jota voit räätälöidä omien makumieltymystesi mukaan. Lisää esimerkiksi homejuustoa tai kasviksia saadaksesi uusia makumaailmoja.

Kanapiirakka kermaviilillä: Helppo valmistus ja raaka-aineet

Kanapiirakan valmistus alkaa laadukkaista raaka-aineista. Tarvitset kananrintafileitä, kermaviiliä, sipulia, valkosipulia sekä mausteita, kuten suolaa ja pippuria. Taikinapohjaksi voit käyttää joko itse tehtyä tai valmista taikinaa. Kermaviili tuo täytteeseen pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Kanapiirakka pellillinen valmistuu nopeasti: aloita kuullottamalla sipuli ja valkosipuli, lisää kanapalat ja mausta ne. Kun kana on kypsää, sekoita kermaviili joukkoon ja levitä täyte taikinapohjan päälle. Paista uunissa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Kanapiirakka kermaviilillä: Variaatioita ja vinkkejä

Kanapiirakka kermaviilillä tarjoaa loputtomat mahdollisuudet kokeiluun. Lisää täytteeseen esimerkiksi paprikaa, homejuustoa tai yrttejä, kuten timjamia tai basilikaa, tuomaan uusia makuvivahteita. Vegaaninen versio onnistuu korvaamalla kanan ja kermaviilin kasvisvaihtoehdoilla. Kokeile myös erilaisia taikinapohjia, kuten lehtitaikinaa tai ruispohjaa, saadaksesi piirakkaan uudenlaista suutuntumaa. Näillä yksinkertaisilla muutoksilla saat kanapiirakasta juuri sinulle sopivan.

Kanapiirakka kermaviilillä: Tarjoilu ja säilytysvinkit

Kanapiirakka kermaviilillä on parhaimmillaan vastapaistettuna, mutta se säilyy jääkaapissa useita päiviä. Tarjoile piirakka raikkaan salaatin kera tasapainoiseksi ateriaksi. Jääkaapista otetun piirakan voit lämmittää kevyesti uunissa tai mikrossa. Kanapiirakka pellillinen sopii erinomaisesti myös evääksi töihin tai retkelle, sillä se on helppo kuljettaa. Säilytä piirakka hyvin peitettynä, jotta se pysyy tuoreena ja maukkaana mahdollisimman pitkään.

Tee herkullinen kanapiirakka homejuustolla ja omenilla. Helppo resepti, joka sopii täydellisesti välipalaksi tai lounaaksi.
**Kanapiirakka**
10
60 min
Ainekset

380 g suolainen piirakkataikina
HOMEJUUSTO-KANATÄYTE
400 g kanasuikaleita + öljyä paistamiseen
2 omenaa
150 g sinihomejuustoa
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka voilla tai öljyllä valmiiksi.

2. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön vähintään 20 minuuttia ennen käyttöä. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja levitä se vuoan pohjalle. Painele taikina myös vuoan reunoille tasaisesti.

3. Paista kanasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä. Levitä kypsennetyt kanasuikaleet piirakkapohjan päälle. Kuori omenat, poista siemenkotat ja viipaloi omenat lohkoiksi. Aseta omenaviipaleet kanasuikaleiden päälle piirakkavuokaan.

4. Sekoita kulhossa kermaviili, parmesaaniraaste, kananmuna sekä suola ja pippuri. Kaada seos piirakkavuokaan kanan ja omenoiden päälle. Ripottele pinnalle murustettua sinihomejuustoa.

5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kultainen, omenat pehmeitä ja juusto sulanut. Nosta piirakka varovasti uunista ja anna sen jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Nauti omenainen homejuusto-kanapiirakka sellaisenaan välipalana tai waldorffinsalaatin kanssa kevyenä lounaana.

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 8–10 palaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!