Kirsikkapiirakka

annosmäärä
12
valmistusaika
45 min
Valmista nopea ja herkullinen kirsikkapiirakka! Tämä resepti yhdistää täydellisesti kirsikat ja makeuden.

Helppo kirsikkapiirakka – täydellinen jälkiruoka juhliin ja arkeen

Kirsikkapiirakka on klassinen jälkiruoka, joka yhdistää makeuden ja raikkaan happamuuden täydellisesti. Tämä herkullinen leivonnainen on erityisen suosittu kesäaikaan, kun tuoreet kirsikat ovat parhaimmillaan. Kirsikkapiirakka sopii erinomaisesti sekä arkipäivien herkutteluun että juhlaviin tilaisuuksiin. Sen kaunis ulkonäkö ja monipuolinen maku tekevät siitä täydellisen valinnan missä tahansa tilanteessa.

Helppo kirsikkapiirakka – valmistusvinkkejä ja ainekset

Helppo kirsikkapiirakka on nopea ja yksinkertainen valmistaa, ja se vaatii vain muutaman perusaineksen. Tarvitset tuoreita tai pakastettuja kirsikoita, sokeria, maissitärkkelystä, vaniljaa sekä valmista piirakkapohjaa. Aloita poistamalla kirsikoiden kivet ja sekoita ne sokerin ja maissitärkkelyksen kanssa. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista uunissa, kunnes pinta on kullanruskea ja täyte kuplii. Muista antaa kirsikkapiirakan jäähtyä ennen tarjoilua, jotta täyte asettuu kunnolla.

Kirsikkapiirakan vaihtoehtoja ja tarjoiluideoita

Kirsikkapiirakkaa voi helposti muokata omien makumieltymysten mukaan. Kokeile esimerkiksi lisätä täytteeseen mantelimassaa tai suklaata. Kaneli, kardemumma tai raastettu sitruunankuori tuovat täytteeseen uusia makuvivahteita. Tarjoile kirsikkapiirakka jäätelön, kermavaahdon tai tuoreiden marjojen kera. Leikkaa piirakka kauniiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluastialle – näin saat jälkiruoastasi näyttävän keskipisteen juhlapöytään.

Juomien yhdistäminen kirsikkapiirakkaan

Kirsikkapiirakan maku nousee uudelle tasolle, kun se yhdistetään sopivaan juomaan. Makea jälkiruokaviini, kuten portviini, korostaa kirsikoiden luontaista makeutta. Kuiva valkoviini puolestaan tasapainottaa piirakan sokerisuutta. Kirsikkapiirakka sopii myös erinomaisesti erilaisten teelaatujen, kuten mustan tai vihreän teen, kanssa. Jos suosit kahvia, valitse mieto ja pehmeä paahdus, joka ei peitä piirakan herkullisia makuja. Juomien avulla voit korostaa kirsikkapiirakan eri makuvivahteita ja luoda täydellisen makuelämyksen.

Kirsikkapiirakka on monipuolinen ja helppo valmistaa jälkiruoka, joka sopii kaikkiin tilaisuuksiin. Kokeile erilaisia täytteitä ja juomayhdistelmiä löytääksesi oman suosikkisi!

Valmista nopea ja herkullinen kirsikkapiirakka! Tämä resepti yhdistää täydellisesti kirsikat ja makeuden.
Kirsikkapiirakka
12
45 min
Ainekset

KIRSIKKAPIIRAKKA
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl kirsikoita puolitettuna
SUKLAAMOUSSE
150 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa

Valmistus

Kirsikka-suklaapiirakka – täydellinen yhdistelmä makealle himolle!

1. Esilämmitä uuni 220 °C:een ja voitele syvä uunivuoka voilla tai leivinpaperilla.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten jokaisen munan kunnolla taikinaan ennen seuraavan lisäämistä. Sekoita erikseen vehnäjauho, leivinjauhe ja suola, ja lisää ne varovasti taikinaan, sekoittaen vain kunnes aineet ovat yhtenäiset. Lisää lopuksi puolitetut ja kivettömät kirsikat, kääntele ne varovasti taikinaan.

3. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja hienosti kullankeltaista.

4. Jos piirakan pinta alkaa ruskistua liikaa, laske uunin lämpötilaa hieman. Anna piirakan jäähtyä vuoassa hetki ennen kuin siirrät sen jäähtymään täysin jäähyllylle.

5. Valmista suklaamousse sulattamalla paloiteltu suklaa mikrossa 30 sekunnin välein sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja sileää. Lisää sulatettuun suklaan puoli desilitraa kermaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sitten tuorejuusto sähkövatkaimella ja yhdistä se suklaaseen. Erota toinen puoli kermasta ja vatkaa se kovaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto varovasti suklaaseen, kääntelemällä seokseen.

Tarjoile piirakka viileänä suklaamoussen ja tuoreiden kirsikoiden kera.

Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 10–12 annosta
Suositeltu viini: Makea punaviini tai kuohuviini

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!