Tattarileipä
1 dl tattarijauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl chiansiemeniä
1/2 pussia kuivahiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
ripaus suolaa
öljyä voiteluun
[vc_row][vc_column][vc_column_text]1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uuninkestävä leipävuoka tai valurautapata valmiiksi.
2. Sekoita tattarijauhot, vehnäjauhot ja chiansiemenet keskenään sekoituskulhossa. Lisää jou
kkoon kuivahiiva ja kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi.
3. Jätä taikina kohoamaan leivinliinan alla huoneenlämpöö
n vähintään 12 tunniksi, jotta ta
ikina saa rauhassa levätä.
4. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä noin 5 minuuttia jauhotetuin käsin. Mu
otoile taikinasta pyöreä ja nosta se suoraan vuokaan.
5. Ripottele leivän päälle ohut kerros vehnäjau
hoja ja leikkaa pintaan saksilla halkioita.
6. Anna kohota vi
elä 30
minuuttia, jotta saksittu kuviot tulee näkyviin.