Tattarileipä

annosmäärä
1
valmistusaika
730 min
Valmista herkullinen tattarileipä kotona yksinkertaisella ohjeella, joka opastaa sinut täyden leivonnan saloihin!
Valmista herkullinen tattarileipä kotona yksinkertaisella ohjeella, joka opastaa sinut täyden leivonnan saloihin!
Tattarileipä
1
730 min
Ainekset

1 dl tattarijauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl chiansiemeniä
1/2 pussia kuivahiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
ripaus suolaa
öljyä voiteluun

Valmistus

[vc_row][vc_column][vc_column_text]1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uuninkestävä leipävuoka tai valurautapata valmiiksi.

2. Sekoita tattarijauhot, vehnäjauhot ja chiansiemenet keskenään sekoituskulhossa. Lisää jou
kkoon kuivahiiva ja kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi.

3. Jätä taikina kohoamaan leivinliinan alla huoneenlämpöö
n vähintään 12 tunniksi, jotta ta
ikina saa rauhassa levätä.

4. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä noin 5 minuuttia jauhotetuin käsin. Mu
otoile taikinasta pyöreä ja nosta se suoraan vuokaan.

5. Ripottele leivän päälle ohut kerros vehnäjau
hoja ja leikkaa pintaan saksilla halkioita.

6. Anna kohota vi
elä 30
minuuttia, jotta saksittu kuviot tulee näkyviin.

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!