Särkigalette

annosmäärä
10
valmistusaika
45 min
Helppo resepti särkigaletteihin! Valmista herkullisia galetteja ja nauti niitä päivän mittaan tai tv:n ääressä.
Helppo resepti särkigaletteihin! Valmista herkullisia galetteja ja nauti niitä päivän mittaan tai tv:n ääressä.
Särkigalette
10
45 min
Ainekset

GALETTIPOHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl vettä
TÄYTE:
2 dl oliiveja
145 g järkisärkeä
1 keltasipuli
1 dl creme fraichea
ripaus suolaa ja mustapippuria
noin 1 dl juustoraastetta

Valmistus

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Arjen luksusta on nauttia pikkusuolaisia galettipaloja pitkin päivää tai telkkaria katsellessa!

1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

**
Galettipohjan valmistus:**

2. Sekoita kuivat aineet ke
skenään kulhossa. 3. Kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi. 4. Vaivaa taikinaa hetki ja peitä k
eittiöliinalla. 5. Anna kohota noin
20 minuuttia tai kunnes taikina on pullistunut. 6. Jaa kohonnut taikina kahdeksasta kymmeneen samankokoiseen osaan ja muotoile palloiksi.

**Täytteen val
mistus:**

7. Valuta oliiveista ja järkisärjestä ylimääräiset nesteet ja öljyt. 8. Kuori ja hienonna sipuli. 9. Sekoita
oliivit, sipulikuutiot, järkisärki, crème fraîche ja mausteet keskenään. Tarkista maku.

**
Gale
ttien kokoaminen:**

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!