Särkigalette
GALETTIPOHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl vettä
TÄYTE:
2 dl oliiveja
145 g järkisärkeä
1 keltasipuli
1 dl creme fraichea
ripaus suolaa ja mustapippuria
noin 1 dl juustoraastetta
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Arjen luksusta on nauttia pikkusuolaisia galettipaloja pitkin päivää tai telkkaria katsellessa!
1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.
**
Galettipohjan valmistus:**
2. Sekoita kuivat aineet ke
skenään kulhossa. 3. Kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi. 4. Vaivaa taikinaa hetki ja peitä k
eittiöliinalla. 5. Anna kohota noin
20 minuuttia tai kunnes taikina on pullistunut. 6. Jaa kohonnut taikina kahdeksasta kymmeneen samankokoiseen osaan ja muotoile palloiksi.
**Täytteen val
mistus:**
7. Valuta oliiveista ja järkisärjestä ylimääräiset nesteet ja öljyt. 8. Kuori ja hienonna sipuli. 9. Sekoita
oliivit, sipulikuutiot, järkisärki, crème fraîche ja mausteet keskenään. Tarkista maku.
**
Gale
ttien kokoaminen:**