Luumukakku

annosmäärä
6
valmistusaika
205 min
Valmista herkullinen luumukakku fariinisokerilla! Tämä ohje takaa täydellisen kakun juhliin tai arkeen.

Luumukakku – täydellinen valinta arjen herkutteluun

Luumukakku on monen kiireisen arjen pelastaja, joka tarjoaa nopean ja herkullisen ratkaisun jälkiruoan tarpeisiin. Kun aikaa ei ole leipomiseen, valmis luumukakku on täydellinen vaihtoehto. Se on saatavilla heti nautittavana, eikä vaadi erityisiä taitoja tai välineitä. Luumukakku säästää aikaa ja vaivaa, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan kiireisille päiville. Lisäksi sen makea ja mehevä maku varmistaa, että kaikki perheenjäsenet tai ystävät nauttivat herkusta ilman suurempia valmisteluja.

Luumukakku juhlapöydän tähtenä

Juhlatilaisuuksissa luumukakku voi toimia näyttävänä ja herkullisena keskipisteenä. Sen ainutlaatuinen maku ja kaunis ulkonäkö tekevät siitä täydellisen valinnan syntymäpäiville, häille tai muille juhlatilaisuuksille. Luumukakku säästää aikaa ja vaivaa, sillä sen ei tarvitse leipoa itse. Sen makea ja hieman hapan maku yhdistettynä fariinisokerin karamelliseen maailmaan tekee siitä vieraiden suosikin. Näyttävä koristelu ja herkullinen rakenne varmistavat, että luumukakku on juhlapöydän kruunu, joka herättää ihastusta.

Fariinisokerin täyteläisyys luumukakussa

Fariinisokeri tuo luumukakkuun ainutlaatuisen karamellisen maailman, joka täydentää luumujen mehevyyden täydellisesti. Tämä makea ja täyteläinen yhdistelmä tekee luumukakusta erityisen herkullisen vaihtoehdon. Fariinisokerin käyttö lisää kakkuun syvyyttä ja rikastuttaa sen makua, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan niin arki- kuin juhlapäiville. Luumukakku fariinisokerilla on täydellinen yhdistelmä makeutta ja hapokkuutta, joka miellyttää jokaisen makuaistin.

Luumukakku ja terveellisemmät vaihtoehdot

Vaikka luumukakku on usein makea herkku, on nykyään saatavilla myös terveellisempiä versioita. Monet valmistajat tarjoavat luumukakkuja, joissa on vähemmän sokeria tai fariinisokerin sijaan käytetään luonnonmakeuttajia. Lisäksi luumukakku voidaan valmistaa täysjyväjauhoista tai gluteenittomista aineksista, mikä tekee siitä sopivan valinnan erilaisille ruokavaliotarpeille. Luumukakku voi siis olla osa tasapainoista ruokavaliota, kunhan valinnat tehdään tarkasti. On tärkeää lukea tuoteselosteet ja valita sellaisia luumukakkuja, jotka vastaavat omia ravitsemuksellisia tavoitteita.

Luumukakku – monipuolinen herkku joka tilaisuuteen

Luumukakku on monipuolinen herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhliin. Sen ainutlaatuinen maku, jossa luumujen mehevyys kohtaa fariinisokerin karamellisen täyteläisyyden, tekee siitä erityisen suositun. Olipa kyseessä sitten perheateria, ystävien tapaaminen tai suurempi juhla, luumukakku on varmasti menestys. Sen helppous ja nopeus tekevät siitä täydellisen valinnan niille, jotka arvostavat sekä herkullisuutta että käytännöllisyyttä. Valitse luumukakku ja nauti täydellisestä makuelämyksestä ilman turhaa vaivaa!

Valmista herkullinen luumukakku fariinisokerilla! Tämä ohje takaa täydellisen kakun juhliin tai arkeen.
Luumukakku
6
205 min
Ainekset

200 g rusinoita, luumuja tai muita kuivahedelmiä
50 g Dr. Oetker sokeroituja appelsiininkuoria
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 appelsiinin kuori
1 pieni omena
2 tl Brandyä tai jälkiruokaviiniä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia ja inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
50 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 dl korppujauhoja
1/2 dl mantelilastuja
1 kananmunaa

Valmistus

1. Valitse pieni metallinen kulho, jonka muotoon haluat luumukakun asettuvan. Varmista, että sinulla on myös kulhon kokoa vastaava kattila, jossa voit höyryttää kakun. Voitele tai öljyä vuoka huolellisesti.

2. Mittaa toiseen kulhoon kuivattuja hedelmiä, sokeroidut appelsiininkuoret, raastettu sitruunan kuori ja mehu, appelsiininkuori sekä raastettu omena. Lisää joukkoon Brandy tai viini ja sekoita hyvin. Anna hedelmien turvota vähintään 2 tuntia, mutta mieluiten yön yli.

3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, mausteet, voi, fariinisokeri, korppujauhot ja mantelilastut. Kun hedelmät ovat imeneet kaiken nesteen, lisää joukkoon sekoittamasi kuivat aineet.

4. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita taikina voimakkaasti. Brittiperinteisiin kuuluu, että taikinaan leivotaan muutama kolikko, joiden löytäjät saavat esittää toiveen. Voit halutessasi lisätä taikinaan muutaman desinfioidun euron. Sekoita hyvin ja siirrä taikina metalliseen kulhoon painellen sitä tiiviisti.

5. Peitä kakun pinta tuorekelmulla ja kiedo koko metallikulho tiiviisti folioon. Höyrytä kakkua vesihauteessa noin 3 tuntia, kunnes kakku on täysin kypsää. Voit tarkistaa kakun kypsyyden lusikalla ja madaltaa lämpöä höyrytyksen loppuvaiheessa, jotta saat kakun helposti pois liedeltä valmiina.

6. Valmis kakku on tiivis ja mehukas. Voit testata jauhojen kypsyyden lusikalla tökkimällä. Kakun väri on valmiina hyvin tumma. Nosta luumukakku liedeltä ja anna sen jäähtyä mielellään seuraavaan päivään saakka.

7. Jos haluat, voit tehdä kakun jopa viikko ennen tarjoilua ja säilyttää sen jääkaapissa. Kakun maku paranee ajan myötä. Kun haluat tarjoilla kakun, lämmitä sitä uunissa jälkilämmöllä (tai 100 °C uunissa) muutama minuutti ja kumoa sitten tarjoiluastiaan.

Valmistusaika: 10 min + 2 h turvotus + 3 h kypsennys
Annosmäärä: 4–6

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!