Kurpitsaskonssit
3 dl raastettua kurpitsaa
0,5 dl auringonkukan- tai pellavansiemeniä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
2 tl suolaa ja sokeria
1 tl kanelia
2 dl jogurttia
3/4 dl öljyä
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla valmiiksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kurpitsaraaste, soijajogurtti ja öljy. Vaivaa massasta käsin tasainen pallo. Jos massa tuntuu liian kuivalta, voit lisätä pienen määrän maitoa.
3. Muotoile massasta jauhotetuin käsin tasaisia, sämpylänmuotoisia palloja ja aseta ne uunipellille.
4. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kypsiä ja kullanruskeita.
Tarjoile skonssit lämpiminä esimerkiksi voin tai tuorejuuston kera, osana perinteistä brunssia.
Valmistusaika: 40 minuutt
ia Annosmäärä: noin 10 skonssia