Savuporopiirakka

annosmäärä
8
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen kylmäsavupororouhe piirakka helposti! Tämä resepti takaa täydellisen tarjottavan jokaiselle.

Kylmäsavupororouhe piirakka – herkullinen suomalainen herkku

Kylmäsavupororouhe piirakka on täydellinen yhdistelmä perinteitä ja modernia makuelämystä. Tämä savuporopiirakka tarjoaa ainutlaatuisen makukokemuksen, kun kylmäsavustetun poron täyteläinen maku kohtaa rapean piirakkapohjan. Se on erinomainen valinta juhliin, tilaisuuksiin tai jopa arjen herkkupalaiksi. Laadukkaat raaka-aineet ja huolellinen valmistus tekevät pororouhe piirakasta unohtumattoman herkun, joka varmasti iskee lähelle suomalaista sydäntä.

Kuinka valmistaa täydellinen kylmäsavupororouhe piirakka?

Kylmäsavupororouhe piirakan valmistus alkaa laadukkaiden raaka-aineiden valinnalla. Aloita valitsemalla tuore lehtitaikina tai tee pohja itse, jos haluat täysin kotitekoisen version. Savuporopiirakan tähtenä on tietenkin kylmäsavupororouhe, jonka maku korostuu parhaiten kermaisessa täytteessä. Täytteeseen käytetään yleensä kananmunia, kermaa ja juustoa, jotka sekoitetaan huolellisesti yhteen. Kun piirakka on asetettu uuniin, paista sitä, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja täyte on hyytynyt. Muista antaa pororouhe piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua – tämä varmistaa, että maut tasaantuvat ja rakenne pysyy täydellisenä.

Näin tarjoilet kylmäsavupororouhe piirakan täydellisesti

Kylmäsavupororouhe piirakka on monipuolinen herkku, joka sopii erinomaisesti niin juhliin kuin arki-iltoihin. Tarjoile savuporopiirakka pieninä paloina cocktailtilaisuuksissa tai isompina annoksina pääruokana. Täydennä annosta raikkaalla vihreällä salaatilla tai tarjoa sen kylkeen kirpeää puolukkahilloa, joka tuo esiin poron hienostuneen maun. Paras tarjoiluaika on, kun piirakka on hieman jäähtynyt – tällöin rakenne pysyy kiinteänä, ja maut ovat parhaimmillaan.

Kokeile näitä variaatioita kylmäsavupororouhe piirakkaan

Perinteinen kylmäsavupororouhe piirakka on jo itsessään herkullinen, mutta voit helposti luoda omia versioitasi. Kokeile lisätä täytteeseen sieniä, jotka tuovat metsäisen aromin, tai kasviksia, kuten sipulia ja paprikaa, värikkyyden ja makueron vuoksi. Juuston osalta voit kokeilla vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa, jotka antavat piirakalle uudenlaista syvyyttä. Pororouhe piirakka on erinomainen pohja luoville kokeiluille, joten anna mielikuvituksen laukata ja löydä oma suosikkivariaatiosi!

Kylmäsavupororouhe piirakka on siis monipuolinen ja herkullinen herkku, joka sopii niin juhliin kuin arkeen. Kokeile erilaisia reseptejä ja variaatioita löytääksesi täydellisen savuporopiirakan, joka miellyttää kaikkia!

Valmista herkullinen kylmäsavupororouhe piirakka helposti! Tämä resepti takaa täydellisen tarjottavan jokaiselle.
Savuporopiirakka
8
45 min
Ainekset

1 valmis piirakkataikina
TÄYTE
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 tl öljyä
1 rosmariinin oksa
4 pientä herkkusientä
300 g kylmäsavupororouhe, pakaste
2 dl lihalientä
3 tl maissitärkkelystä + 0,5 dl vettä
suolaa ja pippuria
2 tl worcestershire-kastiketta
kananmuna voiteluun

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Ota pororouhe huoneenlämpöön sulamaan. Ota piirakkataikina sulamaan mielellään edellisenä iltana, mutta viimeistään noin tuntia ennen käyttöä. Jaa taikina kahteen osaan.

2. Kauli taikinan puolikkaat yhdeksi isoksi ja yhdeksi pieneksi ympyräksi. Isompi ympyrä peittää piirakkavuokasi pohjan ja reunat. Vuoraa piirakkavuoka isommalla taikinakiekolla ja rypytä taikina vuokaan sopivaksi. Töki pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista 10 minuuttia.

3. Kuori ja pilko sipuli ja porkkanat karkeaksi silpuksi. Pilko sienet kahtia tai pienemmiksi riippuen sienien koosta.

4. Kuumenna pannulla öljy ja lisää rosmariininoksa, kasvikset ja sienet. Kuullota kunnes sipuli on pehmeää. Lisää kohmeinen pororouhe ja jatka paistamista keskilämmöllä, kunnes poro on sulanut. Lisää lihaliemi.

5. Sekoita maissitärkkelys veteen ja kaada seos norona massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet ja worcestershirekastike. Tarkista maku ja anna hautua, kunnes kastike on suurustunut. Lopuksi poista rosmariinin oksa.

6. Kaada esipaistetun pohjan päälle porotäyte. Peitä vuoka pienemmällä taikinakiekolla ja niputa se kiinni pohjaan. Pistele kansi haarukalla täyteen reikiä ja voitele kananmunalla. Paista uunissa, kunnes taikina on kypsää, noin 30 minuuttia.

Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä tuoreen salaatin ja puolukkahillon kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 8

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!