Kalkkunamuffini
Pohja:
250 g pehmeää voita
250 g soseutettua kypsää perunaa
4 dl vehnäjauhoja
suolaa
ripaus kurkumaa
Täyte:
1 rkl rypsiöljyä
400 g kalkkunanjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl neilikkaa
suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sinappia
1 dl kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
1 dl hienonnettuja cashewpähkinöitä
1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 kananmuna
Kalkkunamuffinit tarjoavat herkullisen itämaisen makuelämyksen.
1. Aloita valmistamalla pohja. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan soseutettu peruna, jauhot ja kurkuma. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin, jättäen tilaa kalkkunatäytteelle.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna myös tuoreet yrtit, kuivatut aprikoosit sekä pähkinät.
3. Ruskista kalkkunanjauhelihaa öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu valkosipuli ja kuivamausteet. Sekoita joukkoon tomaattipyree, sinappi, hienonnettu aprikoosi ja pähkinät. Hauduta seosta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä.
4. Lisää jäähtyneeseen kalkkunatäytteeseen hienonnettu yrtit ja kananmuna. Sekoita hyvin. Jaa täyte muffinivuokien taikinan päälle tasaisesti.
5. Paista muffineita 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja pintaa on hieman kullankeltainen.
Valmistusaika: 2 h
Annosmäärä: 10