Vuohenjuustopiirakka

annosmäärä
4
valmistusaika
20 min
Tee nopea ja herkullinen vuohenjuustopiirakka 45 minuutissa tomaatilla, sipulilla ja timjamilla. Täydellinen välipala!
Vuohenjuustopiirakka
4
20 min
Ainekset

200 g valmista voitaikinalevyä
2 sipulia
2 tomaattia
100 g vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
1 kananmuna

Valmistus

1. Ota kaksi voitaikinalevyä sulamaan. Ne sulaa nopeasti huoneenlämmössä. Leikkaa tomaatit noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja murenna vuohenjuusto karkeasti käsin.

2. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota ne hitaasti öljyssä, mutta älä anna niiden ruskistua. Mausta sipulit suolalla, pippurilla ja timjamilla.

3. Leikkaa voitaikinalevyt neljään osaan. Voit jättää ne neliöiksi tai muotoilla pyöreiksi halutessasi. Leikkaa veitsellä taikinaan noin sentin levyiset reunat, mutta älä leikkaa pohjaan saakka. Näin piirakan reunat nousevat kauniisti paistaessa.

4. Jaa kuullotetut sipulit piirakan pohjalle. Asettele päälle tomaattiviipaleet ja murennettu vuohenjuusto. Voitele taikinan reunat kananmunalla. Anna piirakan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

5. Paista piirakkaa 190 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!