Lihapiirakka Pellillinen

annosmäärä
8
valmistusaika
75 min
Tee herkullinen paras lihapiirakka (pellillinen) valmiista lehtitaikinasta helposti. Tarjoile viinillä ja nauti!

Parhaan Lihapiirakan Ainekset ja Valmistus

Haluatko tehdä herkullisen ja täyteläisen **parhaan lihapiirakan pellillisen**? Tarvitset vain muutaman perusaineksen, kuten jauhelihan, sipulin, valkosipulin, paprikoita ja juustoraastetta. Piirakkataikina on helppo valmistaa itse tai ostaa valmiina kaupasta. Mausteet, kuten suola, mustapippuri ja oregano, antavat piirakalle täydellisen maun. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet, kuten iso **lihapiirakka pelti**, kulho ja paistolasta, ennen kuin aloitat.

Helppo Ohje Pellillisen Jauhelihapiirakan Valmistukseen

**Jauhelihapiirakka pellillinen** on nopea ja helppo valmistaa. Aloita esilämmittämällä uuni 200 asteeseen. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista sekoittaen. Mausta paprikoilla, suolalla, pippurilla ja oreganolla. Levitä taikina pellille ja levitä täyte tasaisesti sen päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Näin saat täydellisen **parhaan lihapiirakan pellillisen**.

Vinkkeä Pellillisen Lihapiirakan Onnistumiseen

Haluatko varmistaa, että **lihapiirakka pelti** onnistuu täydellisesti? Käytä kiertoilmatoimintoa, jos mahdollista, sillä se tasaa paistotuloksen. Jos haluat erityisen rapean pohjan, esipaista taikinaa muutama minuutti ilman täytettä. Anna valmiin piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista, jotta maut ehtivät tasaantua. Näillä vinkeillä saat täydellisen rakenteen ja maun.

Monipuoliset Tarjoiluvaihtoehdot Pellilliselle Jauhelihapiirakalle

**Jauhelihapiirakka pellillinen** sopii monenlaiseen tarjoiluun. Tarjoile se raikkaan vihersalaatin kera tasapainottamaan täyteläisyyttä. Kokeile myös kermaviilistä ja yrteistä tehtyä dippiä, joka tuo lisämaun. Piirakka on erinomainen sekä lämpimänä että kylmänä, joten se sopii niin piknikille kuin buffet-pöydän täytteeksi. Yhdistä se vaikka tuoreen patongin ja viinin kanssa, jolloin **paras lihapiirakka pellillinen** nousee juhla-aterian tasolle.

Tee herkullinen paras lihapiirakka (pellillinen) valmiista lehtitaikinasta helposti. Tarjoile viinillä ja nauti!
Lihapiirakka Pellillinen
8
75 min
Ainekset

2 pkt pakaste lehtitaikinalevyjä
TÄYTE
2½ dl puuroriisiä
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
500 g jauhelihaa
2-3 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 ps herne-maissi-paprika
2 dl ranskankermaa
2-3 tl yrttisuolaa
2 tl mustapippuria
1-2 paprikajauhetta
voiteluun munaa

Valmistus

Iso ruokaisa jauhelihapiirakka syntyy näppärästi valmiista lehtitaikinasta!

1. Ota taikina ajoissa sulamaan. Kauli taikinasta pohjalevy ja aseta se uunipellille. Tee toisesta paketista taikinaa kansi piirakalle. Kiehauta vesi kattilassa, lisää riisi ja ripaus suolaa. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla 15–20 minuuttia. Sekoita välillä, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

2. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Jos käytät raakaa porkkanaa, suikaloi se ja paista porkkanasuikaleet hetki pannulla. Lisää paistetut aineet kypsien riisien sekaan. Sekoita täytteen loput aineet riisiseokseen ja mausta tarpeen mukaan.

3. Kauli lehtitaikinalevy isommiksi, noin 2 x reunallisen uunipellin kokoiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Aseta toinen taikinalevy pellille ja jätä toinen (kansi) työpöydälle. Nosta pellillä olevan levyn reunat hieman ylös sormin painellen. Levitä täyte pohjalle ja käännä toinen taikinalevy täytteen päälle. Paina piirakan kansi kiinni pohjaan. Voitele piirakan pinta munalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele pintaa haarukalla.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Valmistusaika: 1 tunti 15 minuuttia A
nnosmäärä: 6–8 annosta

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!