Appelsiinirahka

annosmäärä
12
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen appelsiinirahka jouluksi! Helppo ohje, koristeltavaksi suklaalla tai suklaamoussen kera.
Appelsiinirahka
12
45 min
Ainekset

POHJA
6 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja
TÄYTE
2 dl kermaa
2 prk appelsiinirahkaa
½ rkl sokeria + konjakkia tai brandya maun mukaan

Valmistus

**Tarjoile halko joko sellaisenaan, suklaalla koristeltuna tai vaikkapa suklaamoussen kanssa!**

1. Esilämmitä uuni 225 °C asteeseen. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti munavaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta lastalla. P
aista uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja heti leivinpaperille ja irrota paperista varovasti, jotta taikina ei jää leivinpaperiin kiinni.

3. Vatkaa kerma ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää appelsiinirahka puolikkaittain ja vatkaa huolellisesti joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kääri "halko" leivinpaperiin ja siirrä hetkeksi kylmään asettumaan.

4. Tarjoile halko joko sellaisenaan, suklaalla koristeltuna tai vaikkapa suklaamoussen kanssa!

**Valmistusaika:** 45 min
**Annosmäärä:** 1 iso rulla, eli noin 12 annosta

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!