Parsa-tomaattipiirakka
Pohja
3 dl kermaviiliä
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
+ pehmeää voita ja jauhoja vuoan leivittämiseen
Täyte
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
1 nippu parsaa
suolaa ja mustapippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja
120 g juustoraastetta
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Lämmitä vesi kiehuvaksi parsojen keittoa varten.
3. Valmista pohja: Sekoita pohjan ainekset tehokkaasti keskenään. Voitele vuoka ja ripottele päälle jauhoja. Paina taikina vuokaan reunoja myöten. Tee taikinaan reikiä haarukalla. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 10 minuuttia.
4. Valmistele täyte: Sekoita kerma, muna ja maito vispilällä, ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Leikkaa parsojen kovat kannat pois. Huuhtele parsat ja keitä ne kiehuvaan suolaveteen. Keitä parsat kypsiksi, mutta niin että ne säilyttävät rapeutensa. Siivilöi parsat vedestä ja anna niiden jäähtyä. Puolita kirsikkatomaatit.
5. Levitä vuokaan ohut kerros juustoraastetta. Järjestä parsat ja kirsikkatomaatit vuokaan. Kaada munamaito seos päälle.
6. Paista uunissa noin 35 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on saanut hieman ruskeaa väriä.
Tarjoile piirakka lämpimänä sellaisenaan tai haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Valmistusaik
a: 45 min